Topadres voor vleesliefhebbers

In het nieuwe vleesrestaurant Bovis, in Zaventem, laat de spijskaart zich lezen als een thriller voor carnivoren. Het vlees is ingedeeld per ras.

Bovis opende op 1 november 2011 op het Heldenplein in Zaventem en had vanaf de eerste dag de wind in de zeilen. Begin dit jaar startte de gemeente met werken die van het plein een bouwput maakten, maar de barricades konden de mensen er niet van weerhouden om in Bovis een lekker stuk vlees te komen eten. Want kwaliteitsvlees is helemaal terug, daar kunnen de militanten van het groene geloof niets aan veranderen. Ook wij hadden zin om de echte smaken van een goed stuk vlees te herontdekken. Dus trotseerden we de omleidingen en wisten Bovis na wat rondrijden te benaderen.

Soorten vlees
Het eethuis heeft een geactualiseerde brasserie-inrichting met open keuken. De spijskaart laat zich lezen als een thriller voor carnivoren, het vlees is ingedeeld per ras. Voor wie de voorkeur geeft aan Belgisch is er drie weken gerijpt vlees van Witblauw uit de Waaslandse polder, met keuze uit steak ‘zwarte vlek’, ossenhaas, entrecote, chateaubriand en côte à l’os. Uit Schotland is er Black Aberdeen, een sterk ras met stevig gemarmerd vlees. Dan is er nog het Piëmontese rund, dat bekendstaat om zijn zachte vlees met fluwelige smaak, laag vetgehalte en hoog percentage omega 3-vetzuren. Uit het Amerikaanse Kansas komt hormonenvrij vlees van Black Angusrund dat honderdvijftig dagen afgemest is met granen.

Frankrijk zorgt voor vlees van Simmentalrund, dat oorspronkelijk uit Zwitserland komt. Het Franse ras Maine-Anjou wordt dan weer in de Waaslandse polders gekweekt en is aards van smaak door de verlengde rijping. Voor mensen met geld is er entrecote van Wagyurund (Kobe, Japan) dat een laag cholesterolgehalte heeft door aangepaste voeding met onder meer sake en bierresten (48 euro voor 300 g). Voor liefhebbers van paard is er vlees uit Canada. Varkensvlees Duroc d’Olives komt van bij ons.

Onze keuze
Wij werden verwelkomd met een lekker hapje varkenspastei met zure augurk. Als voorgerechten kregen we smakelijke kroketjes gevuld met varkenspoot en mosterdmayonaise (8 euro) en carpaccio van rundvlees uit de Italiaanse Chianavallei (16,50 euro). Het was de lekkerste carpaccio die wij ooit proefden!

Hoofdgerechten waren: tartaar van niet-gerijpt Black Aberdeenvlees met krachtige, lichtzoete smaak (23 euro) – spijtig dat de begeleidende raketsla geen mosterdsmaak had – en een vakkundig gebakken en goed gekruid Aberdeenlendenribstuk van 350 gram, begeleid door voorbeeldige, in ossenvet gebakken frieten (27,50 euro). Afsluiten deden wij met zalvend zacht ijs met slagroom en chocoladesaus (8,50 euro). (PvD)

Categorie: vleesbrasserie
Keuken: 8
Decor: 7,5
Comfort: 7
Bediening: 7,5
Prijs/kwaliteit: 8

Bovis, Heldenplein 16, 1930 Zaventem, tel. 02 308 83 43.
Zaterdagmiddag en zondag gesloten.

Word fan van Knack Weekend Culinair op Facebook voor meer culinair nieuws en eetadressen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content