Theaterrestaurant in Antwerpen

De spijskaarten van Grand Cafe deSingel, ondergebracht in het nieuwe gedeelte van de internationale kunstcampus in Antwerpen, zijn gevarieerd: van ontbijt, boterhammen en slaatjes tot volledige restaurantmaaltijden.

Het was even na 18 uur toen wij over de loopbrug de nieuwe vleugel van het Antwerpse cultuurschip deSingel binnenwandelden. Wij kwamen langs repetitiezalen van het Conservatorium en zagen hoe studenten onderwijs kregen in allerhande podiumkunsten. Uiteindelijk belandden wij in de grote transparante doos die door Stéphane Beel Architecten langs spoor- en snelweg werd opgetrokken uit beton, hout en glas.

Wij lieten de taverne met artiesten, studenten en andere liefhebbers van een snelle hap ongemoeid en nestelden ons in het restaurantgedeelte. Dat is ondergebracht in een feestelijk verlichte ruimte met hoge plafonds, muren van glas en vloeren van beton waarop mooi opgemaakte tafels staan.

De keuken bevindt zich achter een muur van glas. Wij mochten zelf naar de garderobe zoeken om onze jassen op te bergen: waar is de kunst van het ontvangen? De obers gaan gekleed in brasseriekostuum en wij bevonden ons tussen beschaafde theaterbezoekers. Alle tafels waren bezet, tot de eetzaal ineens zo goed als volledig leegliep. Wij bleven met wat decorbouwers en roadies achter.

Onze keuze
De spijskaart vermeldt vooral actuele bereidingen uit de betere Franse en Belgische brasseriekeuken. Wij bestelden ‘salade de luxe’ van kort gegrilde sint-jakobsvruchten, gemarineerde gamba’s, ganzenlever en pata negra, opgediend met… aardappelsalade (16,50 euro). Mijn tafelgenoot had een niet te stoppen zin in garnaalkroketten, maar die stelden teleur vanwege de dikke korst en de melige vulling (13,50 euro).

Lekker was de tartaar van Belgisch Witblauwrundvlees met gemengde sla, reepjes courgette, een bakje vol frieten die wij zelf moesten opscheppen, en versgedraaide mayonaise (15,90 euro). Ook was er in bruine Leffe gestoofd vlees met te droge stukjes en een frisse salade van witloof en tomaten (17,50 euro).

Het beste dat wij die avond proefden was de Vistalba Corte C. , een Argentijnse rode wijn uit de Mendoza Valley (27,30 euro). Afsluiten deden wij met een romige tiramisu met speculaas (9,50 euro).

Grand Café Desingel, Jan Van Rijswijcklaan 155, 2018 Antwerpen
03 237 71 00. Dagelijks non-stop van 9 u. voor het ontbijt tot 23 u. (maandag en dinsdag tot 22 u.).

Categorie: theaterrestaurant met eigen ingang
Keuken: 6,5
Decor: 7,5
Comfort: 7
Service: 7
Verhouding prijs/kwaliteit: 7

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content