The Bistro (Antwerpen): Fijn verzorgd

Gelegen tussen Meir en Rubenshuis geniet The Bistro van een uitzonderlijke strategische positie om de talrijke shoppers en toeristen op krachten te laten komen

Gelegen tussen Meir en Rubenshuis geniet The Bistro van een uitzonderlijke strategische positie om de talrijke shoppers en toeristen op krachten te laten komen. In The Bistro kun je al vroeg in de ochtend terecht voor omeletten, die overigens de hele dag door gebakken worden.

De globalisering manifesteert zich ook hier want naast een boerenomelet met onder meer spek, tomaat en champignons (11euro) kun je kiezen voor een Aziatische versie met scampi, chilipeper, koriander, look en zoetzure saus (11 euro) of een Italiaanse variant met mozzarella, pesto en zongedroogde tomaatjes (10,40 euro). Wij bestellen een traditionele omelet (7,50 euro).

Onze krant is nog maar net geopend wanneer een groot rond bord met een goudgele, netjes toegevouwen omelet voor onze neus wordt gezet. Ze komt ongekruid en vetarm uit de pan. De eierkoek is lekker heet, binnenin nog fijn smeuïg maar zou aan kracht winnen als ze iets luchtiger werd geserveerd. Gezien de omvang schatten we dat minstens drie eieren gebroken werden.

Een bosje tuinkers, twee sneetjes komkommer met schil en een doormidden gesneden kerstomaat vormen het bordgarnituur. Een mandje met drie sneetjes bruin brood met daarnaast een paar kuipjes margarine en boter maken er een verzorgd geheel van dat snel en efficiënt opgediend wordt. (WA/PvD)

The Bistro, Wapper 1a, 2000 Antwerpen, 03 232 36 75. Alle dagen open.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content