The Barn ** in Merendree: rustieke hoeve met klassieke bistrokeuken

© CWF&PH

Wie rustig wil lunchen met uitzicht over maisvelden is bij The Barn in het Oost-Vlaamse Merendree aan het goeie adres.

Peter Vyncke, de horecaondernemer achter het Gentse restaurant Volta, besloot om zijn vijfde restaurant niet in de Gentse binnenstad te openen, maar naar het platteland te trekken. Reden daarvoor was onder meer zijn onvrede met het Gentse circulatieplan, dat volgens hem de bezetting tijdens de lunchservice drastisch had doen dalen. Nu hij met The Barn een bistro heeft in een filevrije omgeving mét gigantische parking, is de lunch helaas nog steeds geen publiekstrekker. Onze tafel kreeg slechts het gezelschap van één ander duo.

Dat de ligging bijzonder mooi is, zien we door het gigantische raam dat de eetzaal scheidt van de maisvelden. The Barn is zoals de naam doet vermoeden een oude schuur die volgens de laatste Vlaamse plattelandsmode gerenoveerd is.

Het eten zit goed in The Barn, aan de beleving is nog wat werk

Op de klassieke bistrokaart vinden we de te verwachten vlees- en visbereidingen. Uitpakken doet The Barn met een houtskooloven, waar een stuk rundvlees van een ras naar keuze in gegrild kan worden. Opmerkelijk is dat er op de vaste kaart geen enkel vegetarisch gerecht te ontwaren valt. Bij de suggesties vindt wie vis noch vlees eet gelukkig één eetbare schotel: je kunt de asperges à la flamande als voor- en als hoofdgerecht bestellen.

Het is duidelijk dat ik niet helemaal in het reine ben met mijn leeftijd. Wanneer ik word aangesproken met mevrouw, sterf ik een klein beetje vanbinnen. Maar ik zit ook niet op de aanspreektitel juffrouwke te wachten. De eerste keer dat het gebeurt, proberen we het nog te negeren. “Aah! De juffrouwkes doen een alcoholvrije dag” – als reactie op het bestellen van een mocktail. De tweede keer – “Ik vermoed dat ik de wijnglazen van de juffrouwkes dan ook mag afruimen?” – kijken we gekweld. De derde keer wordt het gênant. Maar het lezen van lichaamstaal blijkt niet de sterkste kant van deze man.

Het eten was lekker en correct. We aten stevige garnaalkroketten met de klassieke garnituren (16,50 euro), boterzachte Schotse zalm met zure room en gepickelde rode ui (16,50 euro). Het verse brood werd geserveerd met zoute boter en een klont reuzel. Een heerlijk feest van dierlijke vetten. Na een lange wachttijd kwam er een noordzeetong, stevig gezouten en met een kannetje botersaus (34 euro). Vers en correct gebakken. De steak tartare (22 euro) was grof gesneden, subtiel aangemaakt en kraakvers. Samen met een kom salade en frietjes een royale portie.

Voor een dessert hadden de juffrouwkes geen plaats meer. Maar de kaart zag er zonder meer aanlokkelijk uit: dame blanche (10 euro), tiramisu (11 euro), moelleux au chocolat (11 euro) of crème brûlée (10 euro).

Het eten zit goed in The Barn, aan de beleving is nog wat werk. Maar er is niets wat niet kan worden rechtgetrokken met de juiste zorg.

THE BARN

Type keuken: klassieke bistrokeuken.

Sfeer & geluid: rustieke hoeve met de soundtrack van een scoutsfuif in de late uurtjes.

Rekening: voorgerechten van 16 à 21 euro, hoofdgerechten van 24,50 à 40 euro.


Veldstraat 75

9850 Merendree

09 336 32 30

Thebarnmerendree.be

Sterretjes: *matig, **correct, ***positieve belevenis, ****aanrader, de omweg waard.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content