Thais eten met uniek zicht op de onderwaterwereld

Voor een exotische maaltijd met spektakel moet je in Nemo33. Een gedeelte van de hoge muur van het Thaise restaurant wordt ingenomen door metershoge aquaria waarin duikers traag door het blauwe water zwemmen.

Voor een exotische maaltijd met spektakel is er Nemo33. Het restaurant is te vinden in een fabriekachtig gebouw aan een koopboulevard aan de rand van Ukkel en in de nabijheid van de Ring. Binnen is het donker en het ruikt er naar zwembad.

Zicht op duikers

Een gedeelte van de hoge muur aan de rechterkant wordt ingenomen door metershoge aquaria. Mensgrote kikvorsen zwemmen traag door het blauwe water achter de gigantische patrijspoorten: wij zijn hier namelijk in het clubhuis van een internationaal befaamde duikersclub (het restaurant is ook toegankelijk voor niet-duikers).

De unieke duikputten (5, 10 en 33 meter diep) en ‘grotten’ worden regelmatig gebruikt voor shootings voor de filmindustrie. De keuken bevindt zich in een grote doos in het midden van de ruimte. Op de blinde muur worden duiktaferelen geprojecteerd. Scholen adembenemend mooie vissen zwemmen traag voorbij. De natuur is prachtig: je valt van de ene verbazing in de andere.

Thaise keuken aan democratische prijzen

In de keuken werkt een legertje Aziatische koks en de bediening is in handen van sportieve meisjes. Het repertoire op de spijskaart is Thais, de prijzen zijn democratisch. De koks kregen instructies om voorzichtig te zijn met onze tere westerse mondjes. Daardoor zijn de bereidingen volgens Thaise begrippen flauw. De gerechten zijn rijk aan olie en worden opgediend in duikersporties.

Wij openden met een assortiment dimsum en vroegen ons af of alle stoomhapjes wel in huis waren gemaakt (10 euro). Aan de andere kant van de tafel kwam yam kai-salade met repen in olie gewokte kip en citroengras (14 euro). Hoofdgerechten waren: gebakken noedels met stukjes varken, kip en scampi (15,50 euro) en scampi’s in dikke kerriesaus (15,50 euro).

Wij waren blij met de extra condimenten die op tafel stonden, zodat we wat pit aan de braaf gekruide gerechten konden geven. Helemaal in ons nopjes waren wij met de rode Bergerie de l’Hortus, Pic Saint Loup 2009, een lekkere wijn voor een prima prijs (19,50 euro). Afsluiten deden wij met fruitcoupe met parfum van ijzerkruid (7,5 euro).

Categorie: clubhuis van duikschool
Keuken: 6
Decor: 7,5
Comfort: 6
Service: 6,5
Prijs/kwaliteit: 6,5

Thais restaurant Nemo33, Stallestraat 333 (aan het rondpunt met de Menhirs), 1180 Ukkel, 02 333 38 30.
Lunch met voor- en hoofdgerecht 14 euro.
Dagelijks open, weekend non-stop.
Exotisch terras wacht op warme dagen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content