Takumi Ramen in Antwerpen: typisch Japanse snackbar met échte Japanse noedels

© CWF&PH

Bij Takumi Ramen kan je kiezen uit een schier eindeloze variatie aan noedelsoepen. (***)

Een langverwachte ramenshop heeft de deuren geopend op de Antwerpse Marnixplaats. Liefhebbers van het populaire Japanse gerecht anticipeerden al een tijdje op de komst van Takumi naar België. De Japanse ondernemer Haruhiko Saeki opende de eerste vestiging van Takumi in Düsseldorf in 2007. Hij miste zijn stomende kom ramen zodanig dat hij zijn beste vriend, Kenjiro Komatsubara, overtuigde om zijn ramenshop in Tokio achter te laten en naar Duitsland te komen om samen met hem het restaurant op poten te zetten. Na Düsseldorf volgden München, Barcelona, Rotterdam, Amsterdam en nu ook Antwerpen.

Voor een smakelijke fastfoodversie van ramen ben je hier aan het juiste adres.

De kracht achter deze keten – erg hoog in het vaandel gedragen door ramenadepten – zijn de noedels. Die worden geïmporteerd uit de Japanse stad Sapporo, de zelfverklaarde bakermat van de ramen. De noedels worden geproduceerd in de gerenommeerde fabriek van Nishiyama Seimen.

De menukaart is groot, geplastificeerd en schreeuwerig, met foto’s van alle gerechten en een schier eindeloze variatie van noedelsoepen. De leidraad bij je keuze is de bouillonsoort: kies je voor shio, dan ga je voor een heldere bouillon, op smaak gebracht met zout, shoyu krijgt zijn smaak van sojasaus en miso-bouillon krijgt diepte door de gelijknamige, gefermenteerde bonenpasta. Van de kleine glazen flacons met pikante olie, over de typische sesammolentjes tot de plastic flesjes ongezoete groene thee: alles ademt Japanse snackbar. De vriendelijke manager is meegekomen uit Rotterdam en geeft met plezier uitleg over de verschillende stijlen ramen.

De pikante bouillon van mijn Spicy Ebi Kushi Karaage Ramen is vol en romig. De mooi golvende noedels veren elastisch onder de tanden. En zo hoort het – hier kun je dan ook geen ramen als takeaway bestellen, omdat de noedels te veel zouden nagaren in de hete soep en hun typische veerkrachtige textuur zouden verliezen. Bij de toppings word ik niet vrolijk van de scampi’s – die anonieme garnalen stemmen me altijd argwanend – maar wel van de knapperig gefrituurde kip, bamboescheuten, paksoi en het gemarineerde eitje.

Voor een smakelijke fastfoodversie van ramen ben je hier aan het juiste adres. Zonder de spijt die vaak gepaard gaat met een snelle hap.

TAKUMI RAMEN

Type keuken: Japanse noedelsoepbar.

Sfeer & geluid: compact ingerichte snackbar met zachte akoestiek.

Rekening: een kom ramen varieert tussen 13,80 en 20 euro.


Marnixplaats 10, 2000 Antwerpen – 03 284 21 21 – takumiramen.be

Sterretjes: *matig, **correct, ***positieve belevenis, ****aanrader, de omweg waard.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content