’t Onschuldig Schaep: Syrisch restaurant in Antwerpen

Het bescheiden huiskamerrestaurant ’t Onschuldig Schaep in de Antwerpse Justitiestraat serveert naast Syrische ook Armeense en Libanese specialiteiten.

De eetzaal van het bescheiden Syrische huiskamerrestaurant ’t Onschuldig Schaep bevindt zich op de eerste verdieping, boven het gelijknamige café. Ze is te bereiken via de trap naast de bar. Het hoogblonde meisje uit Kazachstan dat beneden achter de bar staat, is ook dienster op de eerste verdieping. Met de bel op tafel kan je haar oproepen om je bestelling te plaatsen. Het eetvertrek is versierd met parafernalia uit het thuisland, zoals muurtapijtjes en snuisterijen. Er weerklinkt moderne Syrische muziek en in het weekend treden er gastmuzikanten op. Het repertoire op de spijskaart krijgt ondersteuning van gerechtfoto’s, zoals je die ook aantreft bij de Turk of Griek.

In ’t Onschuldig Schaep wordt Syrisch gekookt door Armin Mylcon, die zelf half Syrisch en half Armeens is. De Syrische keuken heeft veel gemeen met de Libanese keuken. Daarnaast zijn er invloeden uit Turkije, Egypte, Irak en Jordanië. Verse producten staan centraal, zoals groenten, noten, vlees, yoghurt, citroen, munt, platte peterselie en knoflook.

Op tafel komen mezze: makdous of kleine aubergine gevuld met walnoten (5,50 euro), halfgedroogde pikante ossenhaas (5,50 euro), fatajer djebne of bladerdeeg gevuld met Syrische kaas (5,50 euro), sujuk of gebakken vette worst (6,50 euro) en traditionele Syrische salade met platte peterselie, munt en tarwekorrels (5,50 euro). Er zijn ook twee hoofdgerechten: kebab halabi of vet lamsgehakt, opgediend met frieten en gebakken dun brood ingesmeerd met paprikapuree (12,50 euro) en shish tawuk van gemarineerde kip met dezelfde omlijsting (13,50 euro).

Aan het eind van de maaltijd komt Armin Mylcol in feestjurk met een subtiel glinstersteentje als piercing in de neusvleugel vragen of het smaakte. Wij vonden haar bereidingen vriendelijk geprijsd en royaal, maar niet verfijnd. (PvD)

Categorie: Syrische, Armeense & Libanese specialiteiten
Keuken 6
Decor 6
Comfort 6
Bediening 6
Prijs/kwaliteit 7

’t Onschuldig Schaep, Justitiestraat 85, 2018 Antwerpen, 03 257 74 39. Gesloten op zondag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content