’t Laurierblad: Dure gladde jongens

In de 31 jaar dat Guy Van Cauteren in zijn restaurant ’t Laurierblad in de potjes roert, heeft hij de streekkeuken nooit verloochend. Vandaag haalt zijn rechterhand, Peter Aesaert (laureaat Prosper Montagné 2008, Beste Ambachtsman 2005 en Viskok Vlam 2011), wat druk van de ketel en doet Van Cauteren het rustiger aan.

Het duo Van Cauteren/Aesaert beheerst de traditionele keuken als weinig andere chefs. Paling in ’t groen is een specialiteit die al decennia de spijskaart siert. Met een prijs van 33 euro was ’t Laurierblad wel de duurste uit de reeks! De gladde jongens waren keurig gefileerd en van graten ontdaan. De in de mond smeltende filets lagen in een frisgroene kruidensaus zonder zuring, want niet iedereen houdt van de scherpzure smaak. Bovendien tast zuring de kleur van het groen aan. Op de vis en de saus kwam een boeketje samengestelde verse groene kruiden.

Wij zochten naar de pepermolen en het zoutvat. Die staan in ’t Laurierblad niet meer op tafel omdat ze verdwijnen. Bij de vis kwamen kasteelaardappels, die vakkundig gelijkvormig waren gesneden.

’t Leurierblad, Dorp 4, 9290 Berlare, 052 424801. Zondagavond, maandag en dinsdag gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content