’t Korennaer: Uitstekend restaurant in Nieuwkerken-Waas

’t Korennaer is het gastronomische restaurant van de ambitieuze kok Edwin Van Goethem. Erkenning van internationale gidsen is het enige wat ontbreekt.

In zeventien jaar bouwde Edwin Van Goethem heel wat ervaring op. De getalenteerde en ambitieuze kok is ook een dynamische ondernemer, die zijn zaak ’t Korennaer organisch liet uitgroeien: de winst werd telkens opnieuw gebruikt om het niveau op te krikken.

De laatste verbeteringen zijn een nieuwe inrichting in hedendaagse kleuren met akoestisch materiaal en de aankoop van een aanpalend pand, waar op termijn een delicatessenboetiek met gastentafel zal komen. Het klantenbestand groeide gestaag. Wat ontbreekt is de erkenning van internationale gidsen. Misschien komt het door de afgelegen ligging in ’t Soete Waeslant? Edwin Van Goethem en zijn vrouw liggen er niet meer wakker van en gaan onverstoord verder.

Zoals met goede kaas, vlees of wijn moet ook een kok rijpen om al zijn kwaliteiten uit te spelen. Van Goethem is 48 jaar en zijn kookstijl is volwassen geworden. Hij verwerkt eersteklas verse producten in evenwichtige, fris smakende creaties.

Onze keuze

Wij dronken een glaasje onder de designtent op het achterliggende dorpsterras. Er waren bijzondere welkomhapjes: ossenhart-tomaat met crème van basilicum, poeder van tomaat, sardine Guilvinec en burrata, gerookte en gelakte Oosterscheldepaling met bloemkool en hazelnoot en, als derde amuse, een diep doorsmakende escabeche van kort gewarmde makreel met hummus, gezouten amandel en Arbequina-olijf.

Wij proefden van het vijfgangenmenu (75 euro) met wijn (30 euro). Vitello tonnato van met olijfolie en zout gebalsemd kalfsvlees was kort gegrild en op lage temperatuur gegaard en kwam met een bijzondere tonijnmayonaise, bergkappertjes en raketsla.

We dronken een helder groene Apátsági Pincészet Rajnai Risling met citrusaroma’s uit Hongarije. Het vaste vlees van kreeft werd gecombineerd met gewokte groenten en de oosterse smaken van yuzu, geroosterde sesam en wasabi. Daarbij dronken we Hautes-Côtes de Nuits als biologische, ongefilterde volle Chardonnay uit de Bourgogne.

De zeetong was perfect gegaard op 70° Celsius en lag in het bord met fregola sarda-pasta, kokkels, bronzenvenkel en een zilte botersaus van het sap van kokkels. Bij dit gerecht paste een Sumaridge Maritimus 2010 uit de Zuid-Afrikaanse Hemel-en-Aarde-vallei met lichte houttoetsen, finesse en een intens lange afdronk.

Het superieure vlees van Rubia Galega was acht weken gerijpt door slager Dierendonck en gecombineerd met artisjok, girollen en prinsessenboontjes. De R&R Sélection Egoïste, Le Debut 2009 uit de Côtes du Rhône paste er met zijn kruidige fruitigheid perfect bij.

We sloten af met een modern frambozenfestival met een vleugje van eucalyptus en gemarineerde appel met honing, vanille-ijs en schuim van rabarber. (PvD)

Kader: comfortabel, open, licht en actueel

Onthaal en bediening: vriendelijk en attent

Keuken: evenwichtig, inventief

’t Korennaer, Nieuwkerkenstraat 4, 9100 Nieuwkerken-Waas (Sint-Niklaas). Tel. 03 778 08 45. Lunch: 35 euro. Menu’s: vanaf 45 euro tot 85 euro. Maandagavond, dinsdag en woensdag gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content