Speelse keuken in kosmopolitisch Knokke

In restaurant Cuines,33 in Knokke hangt een kosmopolitisch sfeertje. Keuken en bediening lopen er gesmeerd en je waant je in New York of Barcelona.

Cuines,33 werd in de markt gezet door drie gedreven en goed opgeleide jonge mensen. De naam Cuines betekent ‘keuken’ in het Catalaans en verwijst naar de affiniteit met de Spaanse keuken. 33 is het huisnummer.

De modieuze inrichting is van de interieurarchitect Lieven Musschoot. Hij zorgde voor een warm en modern geheel met een sfeervol verlichte cocktailbar met eettoog aan de ingang en een open keuken aan de achterkant. Het menu vermeldt een tiental bereidingen, die gedeeltelijk terugkomen in de tapasmenu’s.

Tapasmenu

Wij gingen voor het grote tapasmenu (79 euro). De origineel gepresenteerde hapjes volgden elkaar in een goed getimed ritme op en werden door de koks zelf ingezet. Ceviche van Sint-Jakobsschelpdier lag op focacciabrood en kreeg een friszure begeleiding van sorbet van granny smith en yoghurt.

Rolletjes rundvlees waren gevuld met zoetzure groenten met gember, ponzu en soja. Smakelijke Oosterscheldepaling kwam met texturen van pompoen en bouillon met sferische truffeldruif.

Grevelingenoester was indrukwekkend van formaat en mild van smaak en werd gecombineerd met puree van aardappel, freneriek, tempura en jus van eekhoorntjesbrood. Noorse skrei, zo blank als sneeuw, werd gecombineerd met linzen, salie en crunch van noten. Het succulente vlees van wilde eend uit Damme kreeg peterseliewortel, raapjes en een diepbruine saus met vijf kruidenpoeder mee.

Het eerste nagerecht wist helemaal te verrukken: schuim van koffie, mousse van sojamelk, zoute karamel, chocolade, pinda en nashipeer. Afsluiten deden wij met een fris nagerecht van ananas, kalamansi, goudpoeder en zanddeeg.

Wij vonden dat in Cuines, 33 veel goed zat: de sfeer, het speelse eten, de frisse smaken, de vlotte bediening en de verteerbare prijzen. (PvD)

Kader: mondain, kosmopolitisch
Onthaal: vriendelijk en vlot
Keuken: fris, speels, smakelijk.

Cuines,33, Smedenstraat 33, 8300 Knokke, tel. 050/60 60 69
Woensdag en donderdag gesloten
Lunch van twee gangen 28 euro, drie gangen 33 euro (met drank 43 euro), menu tapas zes creaties 59 euro, menu tapas acht creaties 79 euro

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content