SensUnik is een driegeneratiesrestaurant in Antwerpen

De huiselijke bistrot SensUnik (Antwerpen) lokt zowel grootouders met hun kleinkinderen als zakenmensen. Heel wat gerechten verschijnen in gietijzeren Staub-potjes, zodat de klant zich zelf kan bedienen.

Eigenaar Yannick Berkvens noemt zijn restaurant SensUnik een “belevingsrestaurant”. Vader had een vleesverwerkend bedrijf, dus er was van kleins af aan feeling met food. Uit persoonlijke interesse volgde Yannick een cursus koken in avondopleiding.

Met zijn diploma op zak is hij broodjes gaan bezorgen aan kantoren, iets wat hij in de Verenigde Staten had gezien. In die tijd was hij een pionier. Op 26-jarige leeftijd zette hij SensUnik in de markt als studenten- en oud-studentenrestaurant.

Driegeneratiesrestaurant

In de kwarteeuw dat het restaurant vandaag bestaat heeft het Yannicks eigen levensparcours gevolgd. Toen er kinderen kwamen, heeft hij op de tweede verdieping een kinderrestaurant met babysit geïnstalleerd. Zo kunnen tweeverdieners rustig tafelen, terwijl de kleintjes bezig worden gehouden.

De kernactiviteit bleef echter een restaurant waar volwassenen in de sfeer van thuis komen eten. SensUnik is een driegeneratiesrestaurant, waar op zondagmiddag oma of opa kinderen en kleinkinderen uitnodigen. Tijdens de lunch op weekdagen is het een zakenrestaurant, waar men komt voor eenvoudige bereidingen.

Heel wat gerechten verschijnen in gietijzeren Staub-potjes, zodat men zich zelf kan bedienen. De frieten worden in ossenvet gebakken en de kaaskroketten worden bereid volgens het recept van de moeder van topchef Wouter Keersmaekers.

Onze keuze
Wij proefden de ambachtelijke garnaalkroketjes met gefrituurde peterselie (14 euro) en vonden de vulling vooral naar bloem smaken. Bij de toast met bospaddenstoelen met een romig looksausje (12 euro) kregen we droge en zoute paddenstoelen op een korst bruin brood. Het romige looksausje bleek geen room te bevatten.

Helemaal enthousiast waren wij over de kwaliteit van de gegrilde rundspavé uit Charolais, de begeleidende frieten en de béarnaisesaus (22 euro). Aan de andere kant kwam de heerlijke vegetarische schotel geïnspireerd op het ritme van de natuur. Die stond voor een schaal groenten onder gegratineerde kaaslaag. Het gerecht liet zien dat de chef geen kampioen is. Afsluiten deden wij met cheesecake die al een poosje in de koelkast had liggen wachten. (PvD)

Kader: huiselijke bistrot
Onthaal en bediening: lomp
Keuken: nieuwerwetse burgerkeuken

SensUnik, Molenstraat 69, 2018 Antwerpen. Tel. 03/216 00 66. Open zeven dagen op zeven. Dagmenu: 15 euro, ‘early birds’ die tussen 17 en 18 uur komen, eten voor 10 euro. Op zondag is er voor 16 euro kip voor het hele gezin

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content