Sel Gris (Duinbergen)
Frederik Deceuninck was twee jaar ‘chef de partie’ in de Karmeliet en drie jaar souschef in Jardin Tropical. Om Sel Gris te realiseren kreeg de jonge kok financiële hulp van zijn ouders. De inrichting van het restaurant aan de dijk is modern, strak en sober. De keuken bevindt zich achter glazen wanden en is uitgevoerd in glanzend staal.
Sel Gris is nu vier jaar open en wist een plaatsje aan de top te verwerven. Frederik Deceuninck gaat met gedrevenheid te werk en maakte van Sel Gris een bloeiende zaak, met zes koks rond het fornuis en gestileerde obers in de eetzaal. De verfijnde bereidingen zijn bewerkelijk en komen tot stand met behulp van de laatste technieken. Aan verwennerij op niveau hangt een prijskaartje: vandaag ligt de gemiddelde besteding voor spijs en drank boven de honderd euro.
Restaurant Sel Gris, Zeedijk 314, 8301 Duinbergen (Knokke Heist), 050 51 49 37. Woe en do (tijdens vakanties alleen woe) gesloten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier