Restaurant Yam Tonic: Trendy tafelen in Roeselare

Yarmo Muller © Cwf&ph

Het trendy restaurant Yam Tonic verrast door de ruimte, de niet-alledaagse inrichting en het onconventionele concept. Je eet er modieuze gerechten met wereldse invloeden. En er is een lange bar om gin-tonicjes te drinken en tapas te snoepen.

Yam Tonic verrast door de ruimte, de niet-alledaagse inrichting en het onconventionele concept. Baas Yarmo Muller werd opgeleid in Hotelschool Ter Duinen, deed zes maanden stage in restaurant Moo in Barcelona, kwam terug naar België en opende in 2011 een hippe kookwinkel, waar hij workshops gaf en lunches serveerde. Yarmo was jong en onbezonnen, wilde te snel gaan en moest de boeken neerleggen.

In 2014 werd Yarmo’s vroegere kookschool, met de hulp van een investeerder, omgebouwd tot een trendy restaurant. Deze culinaire amusementshal heeft het volume en de akoestiek van een kathedraal.

Op een podium aan de ingang staat een vleugelpiano, waar iedere zaterdag een pianist plaatsneemt. Er is een lange bar om gin-tonicjes te drinken en tapas te snoepen. Er zijn meer dan honderd soorten gin in huis. De keuken is ruim en open. Helemaal bovenaan de songfestivaltrap is een room with a view, bestemd voor feestjes en vergaderingen.

Wij werden geholpen door jong, vlot en vriendelijk personeel. De spijskaart vermeldt modieuze gerechten met wereldse invloeden.

Specialiteiten zijn : geplette ‘patat’ met handgepelde garnalen, bieslook en zure room (22 euro), gamba’s a la plancha met oosterse dip (20 euro) en côte à l’os van drie verschillende variëteiten rund (van 26 tot 36 euro). De suggesties van de dag zijn op enkele bierviltjes gekrabbeld.

Onze keuze

Op tafel kwamen kraakverse garnalen die wij zelf uit hun jasje peuterden, en lekker warm brood met dikke, krokante korst. Er waren twee voorgerechten. De tomaat-garnaal was gemaakt van kleurrijke tomaatjes, fijne garnalen, radijs, gepofte quinoa en bieslook, met een lint van courgette om alles bijeen te houden (21 euro). Tartaar van gemarineerde wilde zalm was op smaak gebracht met wasabi, rode peper en sjalot, en lag op een bed van gemarineerde komkommer (18 euro).

De stevige en sappige kraaibiefstuk (24 euro) werd geserveerd met sjalottensaus, waarvoor ten onrechte een surplus van 2 euro werd aangerekend, handgesneden frieten en een fris slaatje. De overkant van de tafel koos voor gebakken toast met wilde paddenstoelen en foie gras (20 euro als voorgerecht, 26 euro als hoofdgerecht).

Alles wat op het bord kwam, was verzorgd en had smaak. (PvD)

Keuken 7

Decor 7,5

Comfort 7

Bediening 7

Prijs/kwaliteit 6,5

Yam Tonic, Beversesteenweg 178, Roeselare. Tel. 051 80 11 95. Zondag en maandag gesloten. Lunch 23 euro, Big Green Egg-menu 44 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content