Restaurant Yag: Gezondheidskantine in Brussel

In het Brusselse restaurant Yag eet je bio en zonder gluten of melkproducten. Alles is bereid met regionale producten.

Yag is een modieuze en ietwat chique gezondheidskantine, waar je komt om je lichaam te ontgiften. Detox is het devies. In principe is het lichaam zelf in staat om te ontgiften, de lever doet niets anders de hele dag. En toch… zware metalen, uitlaatgassen, cosmetica en schoonmaakmiddelen: voor bezorgde mensen gaat er veel mis. Daarom proberen zij die zich ‘vervuild’ voelen via aangepaste drank en voeding regelmatig een ontgiftingskuur te volgen. Dan ben je bij Coralie Rutten (ex-bazin van Delecta) en Candice Fallon aan het het goede adres.

In Yag eet je bio en zonder gluten of melkproducten. Alles is bereid met regionale producten van het seizoen en veel van de ingrediënten worden rauw verwerkt. De vriendinnen stellen dagelijks een vlees-, vis- of vegetarisch gerecht voor. Daar wordt een gezond brouwsel bij gedronken, zoals Bionade, Vitonade of Kombucha.

Yag heeft een eenvoudige, sober elegante inrichting. Je kijkt uit op de open keuken en op een kleine binnenplaats met terras. Er kwam een lepel gefermenteerde kool als reinigingshapje en wij snoepten van lekkere hummus van linzen met rauwkost (8 euro). Als lunch (16 euro) was er ‘bol du jour’ (salade, rode kool, avocadocrème, gekookte zalm, sjalot en gember), gevolgd door misosoep.

Ook was er smakelijk gebak van kikkererwten, opgediend met prei, rode biet en wortelcrème (12 euro). De kopjes waren gevuld met fijne, groene Clearspring-thee van Kyoto (5 euro de pot). Amandelcrème met vanille, gedroogd fruit en een stukje zwarte chocolade was de gezonde afsluiter (6 euro). (PvD)

Keuken 7

Decor 7

Comfort 6

Bediening 7

Prijs/kwaliteit 7

Restaurant Yag, Washingtonstraat 59, 1050 Brussel, 02 538 65 80. Open van maandag tot vrijdag van 12 tot 15 uur, woensdag ook van 18 tot 22 uur en zaterdag en zondag van 11.30 tot 15.30 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content