Restaurant Vina Clara: Nostalgie in Borgerhout

In het klassieke restaurant Vina Clara, ondergebracht in een majestueus huis aan het Te Boelaerpark, wordt lekker gekookt, zonder bravoure.

In de zes jaar dat Vina Clara bestaat, is de zaak bestaat tamelijk onopgemerkt gebleven. Dat komt doordat er gekookt wordt zonder bravoure en ook door de ligging in de buurt van het Te Boelaerpark in Borgerhout, ver weg van trendy pleinen en straten.

Plaats van gebeuren is een majestueus huis uit het begin van de vorige eeuw, waardoor de drempel wat hoger ligt. Er wordt gegeten in een ouderwets huiselijke ambiance in vier schemerig verlichte vertrekken. Houten armstoelen, witte linnen tafelkleden, hoge plafonds en een koepel van glas en lood brengen nostalgie. Gastvrouw Nele Schoonbaert neemt haar tijd om de gerechten uit te leggen.

Chef-kok is de achtentwintigjarige Jef Rietjens. Hij heeft een voorkeur voor vergeten groenten. De spijskaart vermeldt erwtensoep met crispy buikspek (12 euro). Specialiteit is krokant gebakken kalfszwezerik en wang met seizoengroenten en jus met specerijen (38 euro). Wij schrijven ons in op het maandmenu (35 euro, drie gangen). Structuren van pompoen komen met specerijencrème, slangenradijs en handgerolde couscous.

Hoofdgerecht is hertenfilet van de barbecue. Het rode vlees is taai en komt met een lepel lekkere ragout, wildjus, gestoofde palmkool en zalf van aardpeer. Nagerecht is beignet van appel en crêpe met peer en vers gedraaid ijs. (PvD)

Categorie: klassiek restaurant

Keuken 7

Decor 7

Comfort 7

Bediening 7

Prijs/kwaliteit geproefde menu 7

Restaurant Vina Clara, Karel de Preterlei 210, 2140 Antwerpen, 03 236 13 82. Gesloten op zondag, maandag, dinsdagmiddag en zaterdagmiddag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content