Restaurant Villared: Lekkere keuken aan verteerbare prijzen

Dave Debal en Katje Berus van restaurant Villared © CWF & PH

In restaurant Villared in Izegem weet de kok wat lekker koken is. Hij beheerst de laatste kooktechnieken en behandelt eersteklasproducten met respect.

Tien jaar terug verbouwden Dave Debal en Katje Berus een computerwinkel tot een modern eethuis. Villared viel meteen in de smaak en dat komt door de sfeer, omdat Dave Debal kan koken en weet wat lekker is en omdat de prijzen door de beugel kunnen.

Katja Berus, die eigenlijk tandtechnicus van beroep is, ontvangt de gasten. Dave Debal, die het vak leerde bij Ducasse in Parijs, is geïnteresseerd in moderne gastronomie en beheerst de laatste technieken. Hij behandelt eersteklas producten met respect.

Alles wat wij proefden was actueel en had smaak. Wij bestelden het menu Bib Gourmand met keuze (35 euro). De wijnkaart vermeldt halve flesjes en een keuze aan wijnen per glas. Onze voorkeur ging naar een fles Jané Ventura, Negre Seleccio Penedes 2010 (29,50 euro), een elegante assemblagewijn die tot het laatste slokje behaagde.

Gemarineerde kabeljauw lag in het bord met yuzu, radijs, babykomkommer en shiso leaf. Parmentier werd heruitgevonden door gekonfijte varkenswangen tot draadjes te trekken en te mengen met vleesglace. Op het vlees kwam een bol aardappelpuree en daarnaast een bolletjes crèmeux van ganzenlever. Zacht gegaarde rode poon kwam met loempia met spitskool en boterbonen en lichte jus van paprika. Bij succulent vlees van hert (plus 6 euro) paste wildjus, witloof en zilverui.

De lekkere maaltijd werd afgesloten met een deconstructie van apfelstrudel: bladerdeeg, amandelijs, appelcompote, espuma van kaneel en caramel. (PvD)

Categorie: bistronomie

Keuken 8

Comfort 7

Bediening 7,5

Prijs/kwaliteit 8,5

Restaurant Villared, Leenstraat 51, 8871 Izegem, 051 30 38 58. Gesloten op woensdagavond, zaterdagmiddag en zondag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content