Restaurant Veranda: Fijnkost in volkse omgeving

Twee jaar terug opende Davy Schellemans het restaurant Veranda in Antwerpen. De inrichting is basic en er zijn maar zesentwintig plaatsen, verdeeld over twee kleine vertrekken. Bezoekers moeten het doen met één menu, maar de formule valt in de smaak.

Davy Schellemans volgde een opleiding aan het PIVA, ging aan de slag in het Antwerpse Grand Café Le Roy, was chef in Harmony en voelde dat het hem aan ervaring ontbrak. Hij ging anderhalf jaar werken in Kasteel Withof en anderhalf jaar bij In de Wulf. Hij volgde stage bij Jordi Cruz en werkte mee met Tim Teck aan pop-upzomerrestaurants als Limel.

Twee jaar terug opende hij, op de plek waar voorheen het eethuisje Verven & Borstels was, het restaurant Veranda. De inrichting is basic en er zijn maar zesentwintig plaatsen, verdeeld over twee kleine vertrekken. Davy gaat niet te werk volgens heersende normen, hij creëerde de sfeer van een café en serveert in deze volkse omgeving moderne fijnkost. De kok brengt een speelse keuken met geconcentreerde smaken en gevarieerde texturen.

Er is geen spijskaart. Bezoekers moeten het doen met één menu dat aangegeven staat op leien borden. De prijs bedraagt 45 euro en het programma bestaat uit twee hapjes, voor- en hoofdgerecht en twee nagerechten.

De formule valt in de smaak want voor een tafeltje in het weekend moet je maar liefst acht weken (!) op voorhand reserveren, voor weekdagen twee weken.

Restaurant Veranda: Guldenvliesstraat 60, 2600 Berchem. 03 218 55 95. Maandag en dinsdag gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content