Restaurant Schnitzel in Antwerpen: Uiterst smakelijk

© Daniël Geeraerts

Alles wat de twee koks van de keuken van het Antwerpse restaurant Schnitzel op tafel zetten, uiterst smakelijk, herkenbaar en betaalbaar.

Lekker gewoon of gewoon lekker? In ieder geval is alles wat de twee koks van de keuken van Schnitzel op tafel zetten, uiterst smakelijk, herkenbaar en betaalbaar. Schnitzel is een eethuis zonder pretenties. Het is ondergebracht in een oud huis met een armoedige inrichting, die bestaat uit meubels uit de kringloopwinkel en grootmoeders serviesgoed.

Het eethuisje opende op 23 oktober op de plek waar vroeger restaurant ’t Peerd was. Het is een project van de 38-jarige Geert Weyn. Hij heeft sociale wetenschappen gestudeerd, begon laat in de keuken en heeft zijn achterstand ingehaald door in eersteklas eethuizen aan de slag te gaan (Chalet de la Forêt, Mugaritz, Gordon Ramsey en vier jaar Dôme).

Restaurant Schnitzel in Antwerpen: Uiterst smakelijk
© Daniel Geeraerts

In Schnitzel heeft hij zich ontdaan van het juk van de gastronomische keuken en presenteert hij basisgerechten met smaak. In Schnitzel geen show, maar wel gezellig prikken en smikkelen van kleine gerechtjes.

Restaurant Schnitzel in Antwerpen: Uiterst smakelijk
© Daniel Geeraerts

De koks beperken zich tot de essentie en dat geeft bevredigende resultaten voor mensen die kunnen proeven. De kaart afficheert vijf hapjes en een twaalftal gerechtjes, die in prijs variëren van 8 tot 14 euro. De bereidingen worden ingezet volgens het tempo van de keuken, dus zodra ze klaar zijn. Schnitzel is gesloten voor de lunch en ’s avonds verzoekt men de klanten te komen om 18 of om 20 uur. Geert Weyn en zijn assistent Koen Lenaerts (1 jaar Dôme) kunnen op die manier de drukte spreiden.

Onze keuze

Wij kwamen met zijn tweeën, moesten bij gebrek aan een kapstok zelf onze jas over de rugleuning van onze houten stoelen hangen en bestelden een glaasje Cava Rosell Mir, El Serralet Brut, non dégorgé (6 euro).

Wij kozen ieder drie bereidingen, die zonder ruzie werden gedeeld. Er kwam in huis gebakken zuurdesembrood met boekweit. Malse inktvis kwam met wortels en ras el hanout (12 euro), witte bonen met olijven, citroen en peterselie (8 euro), in huis gemaakte worst met zeewier, palmkool en boerenkool (13 euro), ravioli met vulling van fazant en herfsttruffel (12 euro), stoverij van everzwijn met in geuze mals gestoofd vlees, opgevrolijkt met rauw spruitjesblad (13 euro) en risotto met eekhoorntjesbrood (10 euro).

Het smakelijke eten kreeg de ondersteuning van le Vin des Amis, Mas Coutelou uit de Languedoc (26 euro). Deze rode wijn is vakkundig gemaakt van druiven van oude stokken, heeft veel fruit, diepgang en een zachte afdronk en was in 1987 een van de eerste Franse wijnen met een biocertificaat. (PvD)

Restaurant Schnitzel: Paardenmarkt 53, 2000 Antwerpen. Tel. 03 256 63 86.

Zaterdag en zondag gesloten.

Kader: kringloopdesign

Onthaal en bediening: de koks zetten zelf de bereidingen in

Keuken: ontmantelde gastronomie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content