Restaurant Schatteman: Groot talent achter het fornuis

Gregory Schatteman en Marieke Moyaert. © CWF & PH

Wat chef-kok Gregory Schatteman te vertellen heeft, doet hij via het bord. In zijn restaurant in Hertsberge serveert hij vernieuwende gerechten, maar zonder extremen.

Gregory Schatteman werd opgeleid door Gert De Mangeleer van Hertog Jan, de plek waar hij zijn vriendin Marieke Moyaert ontmoette. In Mange Tout zorgde Gregory voor culinair vuurwerk, waarvoor hij in de Knack Restaurantgids 2011-2012 de Gouden Garde ‘Jong Talent’ kreeg. Niet veel later begonnen de twee voor zichzelf in het vroegere restaurant Manderley.

Met haar charme en efficiëntie neemt Marieke de eetzaal onder haar hoede. Gregory houdt zich verborgen in de keuken. Wat hij te vertellen heeft, doet hij via het bord. De kok probeert de lat telkens wat hoger te leggen en om dat te doen, is hij verplicht om op sluitingsdagen door te werken.

Schatteman verdient een Michelinster en die is nodig om extra personeel aan te nemen om verder te kunnen verfijnen. Capaciteiten heeft Gregory genoeg. Zijn gerechten zijn vernieuwend maar zonder extremen.

Onze keuze

Wij genoten van bereidingen met eersteklas producten en een maximum aan smaak. Crackers van wortel en erwt en een bolletje met zwarte olijf en crumble van tomaat waren bij de verrassingshapjes. Sardientjes kwamen met verse kaas, pompernikkel, crème van avocado en appel. Dikke pladijs kreeg het gezelschap van zoetzure prei, gestoofde spinazie en jus van mierikswortel. Sepia kwam met wortel en een minder geslaagde jus van pindanoten.

Kreeft, naar onze smaak iets te lang gegaard, lag in bouillon geurend naar kaneel en gember. Eend werd gecombineerd met pompoen en jus van kardemom. Eerst was er gedroogde framboos met mousse van vijgen en chocolade, om af te sluiten met poprijst, karamel en abrikoos. (PvD)

Categorie: vernieuwende gastronomie

Keuken 8

Comfort 7,5

Bediening 7,5

Prijs/kwaliteit 8

Adres:Restaurant Schatteman, Kruisstraat 13, 8020 Hertsberge, 050 27 80 51, dinsdag en woensdag gesloten. Menu’s van 40 tot 109 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content