Restaurant Oak: Huiskamersfeer in Gentse hotspot

Marcello Ballardin en Dominik D'Hooge van restaurant Oak. © CWF & PH

Oak is de nieuwe place to be in Gent, waar actuele gastronomie wordt gekoppeld aan gezelligheid en verteerbare prijzen.

Oak is een nieuwe place to be, waar actuele gastronomie wordt gekoppeld aan gezelligheid en verteerbare prijzen. Het restaurant werd uit de grond gestampt door Marcelo Ballardin en partner Dominik D’Hooge. Marcelo verliet Brazilië toen hij zeventien jaar oud was. Hij woonde zeven jaar in Amerika, werkte in de human resources en kwam naar Gent om biologie te studeren. De studies in de Nederlandse taal waren moeilijk en boeiden hem niet.

Marcelo Ballardin is dan maar gaan koken aan de Cordon Bleu School in Londen en ging bij Hertog Jan aan de slag. Hij volgde stages bij Geranium in Kopenhagen en in Dinner by Heston in London. In Pure C was hij development chef en stond hij naast Syrco Bakker. Vennoot Dominik D’Hooge zorgt voor het papierwerk en staat soms in de eetzaal. Daarnaast is hij actief in de IT-sector en als partner bij het Gentse Filmfestival.

Oak is met wat zoeken te vinden in een achterhuis. In de intieme eetzaal heerst een gemoedelijke huiskamersfeer, hoewel de akoestiek er slecht is. Er is een lunch van twee gangen (25 euro), die je naar wens kunt uitbreiden tot vijf gangen (50 euro).

Onze keuze

’s Avonds serveren ze er uitsluitend dat vijfgangenmenu. Kroepoek van algen en hartige pita met feta waren de hapjes. Kort gebakken zalm kwam met bulgur en dressing van paprika, verse pladijs met nem gevuld met pak soi en koriander, eend met pompoen en gelakte aubergine, yoghurt met mandarijn en chocochips en appel met pecannoot, melksorbet en schuim van steranijs.

De gerechten hebben smaak en zijn een mix van invloeden uit de Braziliaanse en Italiaanse kookstijl die Marcelo onderging. Daar komen de invloeden bij van rechterhand Eric Ivanidis, die van Griekse origine is. (PvD)

Keuken 8

Comfort 7

Bediening 7

Prijs/kwaliteit 8,5

Oak, Hoogstraat 167, 9000 Gent, 09 353 90 50.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content