Restaurant Love Fish in Antwerpen: Met vlag maar zonder wimpel

Valerie Olieux en Benjamin van de Broeck © CWF & PH

In ‘Love Fish’, een crisis- en blackboxbestendig gastronomisch fastfoodrestaurant in Antwerpen, eet je vis voor democratische prijzen.

Jo Bussels en Valerie Olieux vonden het buskruit opnieuw uit en openden Love Fish: een crisis- en blackboxbestendig gastronomisch fastfoodrestaurant, waar je vis eet voor democratische prijzen. De twee zijn al eigenaar van het restaurant Radis Noir, waar havenbaronnen het anker vieren voor een portie fijnkost. Met Love Fish hopen Jo en Valerie in te spelen op nieuwe noden.

Het grote fastfoodrestaurant (zeventig plaatsen binnen plus terras voor de deur) is blijkbaar moeilijk te verwarmen, want het was er kil de dag van ons bezoek. De sneeuwwitte omgeving straalde ook weinig warmte uit. Nee, gezellig is Love Fish niet!

Alles is uitgedacht om met een minimum aan personeel volume te draaien. Bestellen en direct afrekenen doe je aan een van de kassa’s. Er is geen kapstok. Met een vlaggetje in de hand mag je dan een tafel zoeken om vervolgens het bestek en de bestelde drankjes zelf af te halen aan de drankentoog.

In de open keuken staan drie koks met klinische blauwe handschoenen aan. Er zijn geen warme voorgerechten. Of je nu kreeft, kabeljauw, zalm of zeebaars bestelt, altijd is de garnituur identiek. Gebakken makreel kwam met coulis van bloedsinaasappel, tomaat, olijven en basilicum (14 euro). Zeetong 350 g was van uitmuntende kwaliteit en kwam met citroensaus, goede puree en groentjes (23 euro).

Ook was er een ‘Happy deal menu’ (25 euro) met een lekkere en frisse carpaccio van Schotse zalm met venkel en sinaasappel, gevolgd door een rijk gevulde stoofschotel van vis, garnaal en groenten. (PvD)

Categorie: visfastfood

Eten 7,5

Decor 6,5

Bediening 0

Prijs/kwaliteit 8

Love Fish, Godefriduskaai 12, 2000 Antwerpen, 0476 40 90 75. Open 6/7 van 11.30 tot 21.30 uur. Woensdag gesloten. Kinderhoek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content