Restaurant L’Envie in Zwevegem: Nieuwkomer met potentie

Restaurant L'Envie © Cwf&ph

In het nieuwe gastronomische restaurant L’Envie presenteert de veelbelovende chef-kok David Grosdent complexe gerechten, waarbij hij goochelt met lokale seizoenproducten. Een eetadres om te ontdekken.

De 29-jarige David Grosdent is een stevige jonge kerel met een flinke kuif, afkomstig uit Eupen. Zijn vriendin Inès Vankeirsbilck komt uit Roeselare en ze weet waarvoor ze staat. De twee leerden elkaar in de keuken kennen. Vele jaren werkten ze hard voor hun bazen, om uiteindelijk in de buurt van de taalgrens hun eigen restaurant te openen.

L’Envie is gevestigd in een met smaak verbouwd hoekhuis uit de jaren vijftig. Grosdent en Vankeirsbilck gingen niet over één nacht ijs. David ging naar de beroepsschool in Verviers en deed ervaring op aan het fornuis van restaurants als Barbizon, L’Ecailler du Palais Royal, Manoir de Lébioles, Château du Mylord en bij Wout Bru. Inès volgde hotelschool Ter Duinen en stond in de keuken van Boury, Château du Mylord, L’Auberge du Vieux Puits (Fr.) en Sea Grill, waar zij een jaar lang chef was van de afdeling patisserie.

L’Envie begon vorige maand als een tweemanszaak, waarbij de man in de keuken staat en de vrouw in de eetzaal. David is geen vernieuwer, maar wel een goede uitvoerder die graag laat zien wat hij heeft geleerd. Hij presenteert arbeidsintensieve, complexe gerechten, waarbij hij goochelt met lokale seizoenproducten. Zijn kookstijl is klassiek, voorzien van een persoonlijke touch.

De spijskaart is opgebouwd uit een basismenu dat kan worden uitgebreid. Zes menugerechten kunnen ook individueel worden besteld. David en Inès zijn geïnteresseerd in wijn. Ze stelden een gevarieerde wijnkaart samen met eigen trouvailles en die van bevriende sommeliers. Ontkurkt werd een gecorseerde, krachtige en koppige La Carissa, domaine des Chênes, Côtes du Roussillon (35 euro) en wij kozen het ontdekkingsmenu van vier gangen (48 euro).

Wij werden verwelkomd met vier hapjes (kroepoek van Vadouvan-kruidenmengeling, zalm met quinoa, couscous van bloemkool met hamachi en zachtgegaard buikspek). Het eerste gerecht was gemarineerde zeebaars met algen, venkel en calamansi. Een royale portie pladijs met sappig en smakelijk visvlees volgde met rode biet, zalf van geitenkaas en Oost-Indische kers. Het succulente vlees van wilde eend combineerde de chef met fregola sarda (Sardijnse pasta), een fijne jus met Omerbier en kervelwortel. Die smakelijke maaltijd werd afgesloten met een fris nagerecht op basis van sorbet van Italiaanse citroen, meringue en kumquats. (PvD)

Keuken 8

Decor 7,5

Comfort 7,5

Bediening 7,5

Prijs/kwaliteit 8,5

L’Envie : Helkijnstraat 38, 8554 Zwevegem/Sint-Denijs, 0498 85 37 69. Dinsdag en woensdag gesloten. Lunch drie gangen 38 euro, menu’s van 48 tot 76 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content