Restaurant Le Mystique in Brugge: Verfijnd tafelen in Brugs burgerpaleisje

© Daniel Geeraerts

Het vijfsterrenhotel Heritage, in Brugge, beschikt over een uitstekend gourmetrestaurant met weelderig decor: Le Mystique. Hier eet je verfijnde, feestelijk gepresenteerde gerechten uit de moderne keuken.

Het vijfsterrenhotel Heritage in Brugge is lid van Relais & Châteaux, dat de meest weelderige gourmetrestaurants en boetiekhotels ter wereld samenbrengt. Hotel Hermitage is het levenswerk van Johan en Isabelle Creytens. Zij kochten een verlaten, 19de-eeuws burgerpaleisje, dat ze restaureerden en inrichtten als exclusief boetiekhotel. Hotel Heritage opende in 1993 en beschikt over gourmetrestaurant Le Mystique.

Ze namen Gregory Slembrouck (27) aan. Hij liep school in Ter Duinen en werd opgeleid in de betere eethuizen uit de streek (Ter Leepe, Patrick Devos). De verfijning van zijn creatieve bereidingen overstijgt dat van de Brugse hotel-restaurants, waardoor er veel Bruggelingen komen.

Restaurant Le Mystique in Brugge: Verfijnd tafelen in Brugs burgerpaleisje
© Daniel Geeraerts

Wij kwamen op een rustige avond en waren onder de indruk van de hoge, bewerkte plafonds en deuren. Kristallen luchters, marmeren schouwen, opgeblonken parketvloeren, spiegels met gouden randjes en tafelkleden, die reiken tot aan de grond: in dit opulente, romantische decor dineert in alle rust een ouder, aristocratisch publiek.

Onze keuze

De kaart vermeldt een tiental gerechten. De wijnkaart is klassiek Frans en vergeet opkomende wijnprovincies als Languedoc-Roussillon. Wij kozen het viergangenmenu met wijnen (79/105 euro). In de aanloop kwamen vijf amuses: een minitaco met pikante guacamole, een minicannelloni met tonijn, Tsuyu No Moto, flan van wasabi en een klassiek tomaatje met garnaal met een gepimpte Bloody Mary.

Het voorgerecht bestond uit twee bereidingen met langoustine. Rauw gemarineerde langoustines lagen in ijskoude selderroomsoep onder sneeuw van groene appel. Gebakken langoustines kwamen met smaakverwoestende, pikante sambal manis en gepekelde worteltjes.

Er waren twee hoofdgerechten. Geroosterde kreeft en gegrilde zeetong lagen in een geurige bouillabaisse en kwamen met escabeche van mosselen, gerookte aubergine en zoetzure venkel. Op de barbecue bereide duif had succulent vlees en combineerde de chef met geroosterde rode biet, geglaceerde raap en gepekelde ui. De kwaliteit van de wijn zet aan om de volgende keer zelf een flesje van de kaart te kiezen.

We sloten af met een spectaculair nagerecht in de vorm van een zilveren revolver, gemaakt van crémeux van gunpowder met bergamot en opgediend met melkchocolade en ijs van munt en koriander. De kruidige smaken van de munt en de koriander kwamen terug in het begeleidende glaasje tonic met zelfgestookte gin. (PvD)

Adres: Hotel Heritage- Le Mystique, Niklaas Desparsstraat 11, 8000 Brugge.

Tel. 050 44 44 45. Enkel ’s avonds open. Zondag en maandag gesloten.

Menu’s: 79 tot 115 euro

Kader: weelderig gedecoreerd, 19de-eeuws burgerpaleisje

Onthaal en bediening: door gemotiveerde jonge vrouwen

Keuken: feestelijk gepresenteerde, moderne gastronomie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content