Restaurant Le 203 *** in Brussel: brute kost, maar grenzeloos lekker

© CWF&PH

Richard Schaffer en Mathilde Hatte openden vorig jaar de deuren van restaurant Le 203 in Brussel. Je tafelt er in vriendschappelijke sfeer en geniet er van bijzondere bereidingen met hooguit vier ingrediënten.

Restaurant Le 203 opende in januari 2017. Het eenvoudige eethuisje met zeven plaatsen aan de keukentoog, acht plaatsen aan het raam en achttien in het achterliggende eetvertrek heeft succes. Dat komt door de bijzondere bereidingen, de vriendschappelijke sfeer en de eerlijke prijzen. Tijdens de lunch kosten de voorgerechten maar 5 euro en de hoofdgerechten tussen 12 en 14 euro. ’s Avonds betaal je tussen 7 en 9 euro voor een voorgerecht en 15 tot 19 euro voor een hoofdgerecht.

Alles wordt de dag zelf in de open keuken klaargemaakt en elke dinsdag veranderen de gerechten. Alleen al van de Snickers Maison met nootjes, zoute boter, mascarpone en chocolade kun je moeilijk afscheid nemen (6,50 euro).

Bezielers achter restaurant Le 203 zijn kok en afwasser Richard Schaffer en vriendin Mathilde Hatte. Richard is half Zuid-Afrikaans en half Australisch. Mathilde komt uit Frankrijk en kwam naar Brussel om rechten te studeren. De dag dat zij haar master behaalde, tekenden de twee de huurovereenkomst voor het restaurant.

De kookstijl van Richard is onmogelijk in een vakje onder te brengen. Zelf noemt hij het ‘modern met klassieke Engelse-pubinvloeden’

Mathilde houdt zich bezig met de ontvangst, de bediening en de selectie van de bio- en natuurwijnen. De kookstijl van Richard is onmogelijk in een vakje onder te brengen. Zelf noemt hij het ‘modern met klassieke Engelse-pubinvloeden’. Hij gebruikt weinig boter en room, rookt zelf zijn vissen en een bereiding bestaat uit hooguit vier ingrediënten. De kok kan bogen op drie jaar beroepsschool in Frankrijk en een jaar werkervaring in Saigon. Terugvallen doet hij op zijn Zuid-Afrikaanse en Australische roots.

Voor het voorgerecht viel de keuze op een moelleux van gekonfijte zalm met poeder van ui, waterkers en een lichte yoghurtsaus met mierikswortel (8,50 euro). Ook was er een vegetarische carpaccio van peer met gekonfijte sjalot, crème van gorgonzola en tuile van sesamzaad (6,50 euro). Hoofdgerecht was het zachte vlees van in tien uur zachtgegaarde rundswang, geschept uit een hoge kookpan vol aardedonkere saus en op het bord gebracht met smeuïge aardappelpuree, gremolata en schijven pompoen uit de oven (18 euro). Puur genieten!

Ook was er een vegetarische bereiding met mais fritters met op 60°C verwarmd ei, witte bonen en tapenade (15 euro). Afsluiten deden we in de stijl van het huis: met Australische banoffee pie van gebakken banaan met gezouten karamel, koek en slagroom (6,50 euro) en tonka-ijs met shortbread en coulis van appel, geparfumeerd met calvados (6 euro). Allemaal brute kost, maar wel grenzeloos lekker.

Le 203

Type keuken

Internationaal met Engelse pub-invloeden.

Sfeer & geluid

Vriendschappelijk en rumoerig.

Rekening

Voorgerechten tussen 5 en 9 euro, hoofdgerechten tussen 12 en 19 euro.


Waterloosesteenweg, 1060 Brussel, 02 539 26 43, le203.com

Partner Content