Restaurant Jerom in Antwerpen: Veelbelovende nieuwkomer

© cwf&PH

Jerom, ondergebracht in een uniek pand dat doet denken aan een moderne kathedraal, is het nieuwe restaurant van opkomend keukentalent Filip De Pauw. Hij presenteert een smakelijke, moderne productkeuken.

Enkele maanden geleden opende Filip De Pauw eindelijk zijn eigen restaurant op een plek waar eerder eethuizen waren als Galliano, een pop-up van Wout Bru en het pronkrestaurant van Glenn Sestig.

De grote en hoge ruimte met glazen puntdak, gebouwd als papieropslagplaats, doet vandaag aan een moderne kathedraal denken. De sfeer is sereen en er is veel ruimte tussen de tafels, die bedekt zijn met smetteloos wit linnen.

Restaurant Jerom in Antwerpen: Veelbelovende nieuwkomer
© cwf&PH

Filip De Pauw is laag ingestapt. Hij neemt zijn tijd om te groeien. Hij presenteert een smakelijke, moderne productkeuken.

De avond van ons bezoek verdeelde Filip zijn tijd tussen keuken en zaal. Hij kwam zelf bestellingen opnemen.

De spijskaart vermeldt zeven voorgerechten (van 15 tot 23 euro) en zeven hoofdgerechten (van 22 tot 34 euro). De wijnkaart is internationaal en het repertoire is in opbouw. Wij hielden het bij de huiswijn, een 2013 Celler Pinol, Raig de Raim, als sappige en lekkere rode uit de Terra Alta in Spanje (6,50 euro het glas).

Onze keuze

Op tafel kwam in huis gebakken brood van prima kwaliteit. Er waren amuusjes : crackers met komijn en venkel, dip van hummus, en een rolletje van dun gesneden kalfsvlees, gevuld met tonijn en gepekelde groenten, wat minder in de smaak viel.

Restaurant Jerom in Antwerpen: Veelbelovende nieuwkomer
© cwf&PH

Er waren twee gerechten à la carte. Pastei van eend kwam met chutney van rode ui en zelfgebakken brioche, en was ouderwets lekker (15 euro). Risotto werd gecombineerd met bospaddenstoelen en schuim van paddenstoelen en ook daar was niets mis mee.

Er was tevens het driegangenmenu (35 euro). Gemarineerde rauwe zalm kwam met dun gesneden, gemarineerde koolrabi en vinaigrette met wasabi en dashi-azijn en was fris en lekker. Rosé gebraden vlees van Durocvarken was succulent en werd vergezeld door biet in verschillende texturen, spek en een lichte vleesjus. Ananas met limoen, muntgranité en krokant van witte chocolade vormde een mooie afsluiter. (PvD)

Categorie: moderne, laagdrempelige gastronomie

Keuken 7

Decor 8

Comfort 7,5

Bediening 7

Prijs/kwaliteit 7

Restaurant Jerom : Graaf van Egmontstraat 39 a, 2000 Antwerpen, 0487 70 70 70

De chef

Filip De Pauw is slechts 25 jaar oud, maar bouwde al ervaring op in toprestaurants. Hij liep beroepsschool in Spermalie en ging aan de slag in Hertog Jan (3,5 jaar), bij Danny Horseele (1 jaar) en ’t Zilte (4 jaar).

Smaakopbouw

Let bij een bereiding op de smaakopbouw en maak gebruik van zure of zoetzure producten naast zoute. Bij vettige ingrediënten of zware sausen horen friszure smaken van bijvoorbeeld citrusvruchten.

Gebruik groenten

Groenten vormen een grotere uitdaging als vlees of vis: je kunt er meer kanten mee uit. Probeer één groentesoort in allerlei gedaanten op het bord te brengen, zoals puree, gedroogd in de oven als krokantje of perkament, gestoomd, gefrituurd enz.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content