Restaurant Ici: Gezonde lunchplek

Voor een (bio-)lunch en brunch op een knusse locatie in Brussel zit je bij eetkantine Ici aan het goede adres.

Ici is een project van twee coole meiden, Saskia Félix en Marine Gobled. Met behulp van ruw hout en wat schroeven verbouwden ze eigenhandig een oude kruidenierswinkel.

Het eethuis is een knusse plek met een oude vloer, een oude stoof, doorleefde stoelen en houten banken vol kussens. Jonge vrouwen spreken bij Ici af om er wat gezonds te eten. Het bcbg-publiek is Franstalig.

Voor de open keuken prijkt een glazen uitstalmeubel gevuld met salades en taarten en op de grond staan kisten vol vergeten groenten. Een groot schoolbord vermeldt wat de pot schaft: soep, Thaise salade met rundvlees, huisgemaakte foie gras op toast, een quinoagerecht, een stoofgerecht enz.

Saskia Félix is de chef. Zij is de dochter van Philippe Félix, de bekende traiteur van Maison Félix. Om de routine de baas te blijven, kookt Saskia spontaan volgens het seizoenaanbod van de markt. Zij kiest voor dagverse producten, die bij voorkeur van biologische oorsprong zijn. Haar kookstijl is vrouwelijk en haar eten is gezond.

Onze keuze

Wij kozen tataki, halfrauwe zalm in sesam met beetgaar groetenboeket, quinoa, scheuten en vinaigrette (19 euro) en tartaar van rauwe, gecutterde groenten, noten en granen, op smaak gebracht met notenolie en versierd met coulis en gefrituurde boerenkool (15 euro). Daarbij kwam een detoxbrouwsel van komkommer, spinazie, ananas, appel en gember (5 euro). Wij kwamen ontgift en met een versterkt immuunsysteem buiten. (PvD)

Keuken 7

Comfort 6

Bediening 6,5

Prijs/kwaliteit 7

Ici, Darwinstraat 35, 1050 Brussel, 02 343 88 57. Zondag brunch (15 tot 23 euro), gesloten op maandag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content