Restaurant Het Gouden Hoofd: beetje alternatief

In het Gentse restaurant Het Gouden Hoofd is het publiek overwegend jong. Vrijdagavond wordt er plaats geruimd voor een dj.

Het Gouden Hoofd ligt aan de kant van het oude slachthuis, middenin een multiculturele buurt, waar Turken, studenten en jonge gezinnen vredig naast elkaar leven. Op de plaats van het slachthuis kwamen sociale woningen en aan de overkant bevindt zich, onder het uithangbord van vleesgroothandel Dyna-Meat, de ingang van Het Gouden Hoofd.

Het restaurant bestaat zo’n tien jaar. Vorig jaar verhuisden de potten en pannen naar twee panden verder in de straat. De zaak wordt momenteel uitgebaat door vier vennoten. Stijn en Phil zijn sommelier, Jan werkt in de zaal en Tiene en haar helpers koken. Er zijn een tiental rode en een tiental witte, overwegend natuurlijke wijnen te verkrijgen per glas of per fles.

Onze keuze

Wij proefden van de zuur-groene Portugese huiswijn (3,5 euro) en van een eerlijke maar wat brute rode Domaine des Homs ‘Paul’ 2012 uit de Minervois (5,2 per glas of 29 euro per fles). Als de honger begint te knagen, raadpleegt men het leien bord. Er zijn vier tapas-achtige hapjes en er is een reeks marktgebonden bereidingen.

Onze voorgerechten waren: een studentikoos gerecht van filodeeg, smeltende geitenbrie, veenbessen, knolgroenten en notensla (18,50 euro) en carpaccio van roastbeef met aubergine en kruidenmayonaise (17,50 euro).

Hoofdgerechten waren: hutspot met worst, varkenskotelet en citroen-espuma (16,50 euro) en steak met friet van krielaardappel, witloof en een ondefinieerbare bruine whiskysaus (17 euro). Om af te ronden was er chocoladetaart met noten en een toef zure room (6,5 euro). Het publiek is overwegend jong en vrijdagavond is er een dj, die met meegebracht vinyl het podium bestijgt. (PvD)

Keuken 5,5

Decor 7

Comfort 5,5

Bediening 6,5

Prijs/kwaliteit 6

Het Gouden Hoofd: Slachthuisstraat 96, 9000 Gent, 0487 20 65 01. Zaterdagmiddag en zondagavond gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content