Restaurant Gustatif in Schoten: Puur en duur

© /

Wij brachten een bezoekje aan het gastronomisch restaurant Gustatif in Schoten, is ondergebracht in de bijna honderd jaar oude Villa Ullens.

Wij kwamen ’s avonds naar restaurant Gustatif, waar wij onder een fictieve naam een tafel voor twee hadden gereserveerd. We waren onder de indruk van de mooie ligging van het oude gebouw in het park, maar schrokken van het prijzengeweld van de gerechten op de beknopte spijskaart.

Restaurant Gustatif is ondergebracht in de bijna honderd jaar oude Villa Ullens. Het privékasteeltje werd opgeknapt, kreeg een glazen uitbouw en eind mei opende het zijn deuren voor het publiek. De vloer is van blanke eik, de tafels zijn feestelijk gedekt met sneeuwwit linnen. Alleen de zwarte Ikea-ladekast voor het bestek was niet op zijn plaats in de mooie eetzaal.

Gustatif wordt uitgebaat door chef Gerd Govaerts en vriendin Jeannot Goffin. De 31-jarige Gerd Govaerts heeft ervaring: hij stond onder meer vijf jaar als souschef naast Julien Burlat in de Dôme in Antwerpen en in Le Châlet Zannier in Megève in de Franse Alpen. Bij Burlat leerde hij wat eersteklasproducten zijn en hoe je deze zo puur mogelijk bereidt. Hij kwam er in aanraking met klanten die niet op een eurootje hoeven te kijken. Die zijn er in Schoten blijkbaar ook, want wij zagen een uitverkochte eetzaal.

Wij bestelden voorzichtig. Als welkomhapjes kwamen pompoenpuree met plat, Spaans brood en afgeschraapte kaas Tête de Moine met gele raap en coulis van peterselie. De keuze op de wijnkaart is ook beperkt. Het werd een Conte di Campiano als krachtige Primitivo 2011 met fruit en tannine: een rode die zijn prijs meer dan waard was (28 euro). Filet van bosduif kwam in plakjes versneden, ijskastkoud en te licht gekruid op het bord, waardoor de smaak was afgesneden (23 euro).

Bij het vlees verschenen gepocheerde vijgen en walnoten. Open ravioli met gebakken eendenlever en crème van kastanjes was zonder meer lekker (27 euro). Zesrib van Australisch rund was succulent en lag in het bord met sjalot en bospaddenstoelen (34 euro). Gebakken filet pur van hert kwam met aardpeer, in room gestoofde ratte-aardappelen en een klassieke bruine jus (38 euro). Het nagerecht sloegen wij over.

Wij betaalden 170 euro voor twee. Daarvoor aten wij smakelijk van klassiek geïnspireerde bereidingen. Wij zaten in gerieflijke armstoelen tussen keurige burgers en werden bediend met een zweem van arrogantie. (PvD)

Categorie: gastronomisch restaurant

Keuken 7,5

Decor 7,5

Comfort 7,5

Bediening 7

Prijs/kwaliteit 6

Gustatif: Churchilllaan 55, 2900 Schoten, 03 284 15 16. Dinsdag en woensdag gesloten. Lunchmenu 32 euro, degustatiemenu 68 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content