Restaurant Fleur de Lin: Absolute aanrader

In Fleur de Lin (Zele) staat Lode De Roover – Eerste Kok van België Prosper Montagné in 2011 – achter het fornuis. Hij kiest voor mooie producten, die hij met eerbied behandelt en met speelse garnituren omlijst.

Fleur de Lin is het initiatief van twee goed opgeleide jonge mensen. Kok Lode De Roover is dertig jaar oud, hij studeerde af aan Ter Groene Poorte en ging in de leer in betere eethuizen (Comme Chez Soi, La Bergerie, Eyckerhof, ’t Korennaer). In 2011 verwierf hij de titel Eerste Kok van België Prosper Montagné.

In zijn eigen restaurant kiest hij voor mooie producten, die hij met eerbied behandelt en met speelse garnituren omlijst. Gastvrouw is Barbara Dhondt. Zij studeerde af aan Ter Duinen en deed horeca-ervaring op in binnen- en buitenland. Barbara ontvangt met zwier. Zij was het die de voormalige kantoren van spinnerij Zevensterre zonder hulp van externe designers inrichtte, waarbij het art-decodecor grotendeels werd gerespecteerd.

De spijskaart beperkt zich tot vier voor- en vier hoofdgerechten. De aandacht wordt geleid naar de menu’s. Wij kozen het marktmenu van drie gangen (35 euro). Er verschenen originele hapjes: ‘smaken uit het bos’ met kroepoek van veenbessen, mayonaise met de smaak van dennennaalden en gemarineerde cantharel, gepekelde zalm met Griekse yoghurt en gin-tonic, en gekonfijte varkenswang met crème van kropsla.

Als voorgerecht kwamen gebakken sint-jakobsschelpdieren met zwarte quinoa, crème van avocado, kokkels en gekonfijte citroen, overgoten met bouillon van wilde citrus. Het rode, sappige vlees van hert volgde met koffiesaus, structuren van maïs, crème van pastinaak, blini’s van aardappel en poeder van eekhoorntjesbrood. Afsluiten deden wij met een knap nagerecht van tonka, ijs, crumble, brownie, sponscake en gemarineerde beukenzwam. Wij waren onder de indruk van het niveau en vinden Fleur een absolute aanrader. (PvD)

Keuken 8,5

Decor 8

Comfort 8

Bediening 8

Prijs/kwaliteit geproefde menu 9

Restaurant Fleur de Lin: Lokerenbaan 100, 9240 Zele. Tel. 052 44 45 00. Gesloten op maandag, dinsdag en zaterdagmiddag. Menu’s: van 35 tot 60 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content