Restaurant Dôme: gezonde gerechtjes om te delen aan de rand van het Zoniënwoud

© GF

In restaurant Dôme in Sint-Genesius-Rode geniet je van gezonde, smakelijke gerechten op basis van seizoensgebonden lokale producten. (***)

In november vorig jaar opende aan de rand van het Zoniënwoud het gezondheidscentrum Dôme, met een gelijknamig restaurant. Er werd drie jaar gewerkt aan de realisatie van dit bijzondere project, waar het natuurlijke evenwicht van lichaam en geest centraal staat. Het pronkstuk is een grote koepel, die vanbuiten begroeid is met planten en binnen een groot en magisch bad met behandeld water heeft.

Je kunt er tal van behandelingen volgen, maar je kunt dat aanbod ook negeren en via de open ecoboetiek met gezondheidsgadgets onmiddellijk het restaurant betreden. Hier werk je al etend en genietend aan je gezondheid. De eetzaal van Dôme is een aangename ruimte, ingericht met natuurvriendelijke materialen zoals hout, kurk en klei, en uitgerust met vriendelijk personeel. In het verlengde ligt een paradijselijk terras met waterpartij en zicht op het woud.

Bij restaurant Dôme werk je al etend en genietend aan je gezondheid.

In keuken zie je chef-kok Julien Vandeneste aan het werk. Hij werd gevormd in grote huizen, zoals Ecaillez du Palais Royal en Villa Lorraine, kiest in Dôme voor een gezonde en smakelijke stijl en maakt gebruik van biologische seizoensproducten van lokale oorsprong. De gerechten op de spijskaart zijn bedoeld om te delen, hebben het formaat van Spaanse raciones (meer dan een tapa en minder dan een gerecht) en zijn redelijk van prijs. Het glas vult men met bio- en natuurwijnen, gevitaliseerd water, in huis geperste vruchtensappen, smoothies, kombucha en gezondheidsbevorderende theesoorten en kruidenaftreksels.

Wij kwamen met twee, nipten van een glaasje prima Gewurtztraminer 2017, Alliance (8 euro) en bestelden samen een vijftal gerechtjes en een nagerecht. De keuken bepaalde de volgorde. Stracciatella of zachte Italiaanse buffelkaas kwam met een coulis van gekonfijte tomaten en flinterdunne boekweitkoek (12 euro). Weinig smakende morieljes lagen in truffeljus en kregen het gezelschap van burratina, gemaakt van mozzarella en room (12 euro). Het half rauwe vlees van kort op de plaat gebraden babykreeft combineerde de chef geslaagd met rundertartaar, platte peterselie en kimchi (18 euro). Het vlees van met de lijn gevangen zeebaars werd opgediend met een emulsie van bieslook en aardappelpuree met citroen (18 euro). Langzaam op lage temperatuur gegaard lam kreeg een romescosaus op basis van paprika, tomaat en amandelen (19 euro). Ook van die bereiding genoten wij, hoewel het gerecht lauw aan tafel verscheen.

Afsluiten deden we met een braaf nagerecht van zanddeeg uit kastanjemeel, matchacrème en frambozen (9 euro). We gingen tevreden en met een gezond gevoel van tafel.

Dôme

Type keuken: gezonde gerechtjes.

Sfeer en geluid: positief en aangenaam.

Rekening: dagschotel 15 euro, gerechtjes van 7 tot 19 euro, zondags brunchbuffet 25 euro.

Waterloosesteenweg 15, 1640 Sint-Genesius-Rode | 02 358 17 45 | dome.bio

Sterretjes: *matig, **correct, ***positieve belevenis, ****aanrader, de omweg waard.

Partner Content