Restaurant dEssensi: Luxe uit de jaren dertig

In restaurant dEssentie in ’s Gravenwezel houdt men zich bezig met de kern van de zaak en dat is smakelijk eten voor iedereen in een aangename omgeving voor een toegankelijke prijs.

Philip Jeukens heeft met dEssensi zijn lang gezochte stek in ’s Gravenwezel te pakken. Jeukens kreeg de microbe te pakken toen hij als student bijkluste in de horeca. Hij werkte evenwel eerst nog tien jaar in de auto- en IT/telecomsector voor hij de sprong waagde. De ondernemer zat al lang te azen op een horecalocatie in ’s Gravenwezel. Toen het pand van zijn dromen met de noodzakelijke toestemmingen in zicht kwam, verkocht hij zijn restaurant De Nete in Duffel en stapte hij in een nieuw avontuur.

De statige directiewoning van de gemeenteschool uit 1930 werd met grote middelen omgebouwd tot restaurant. Sterarchitect Lieven Musschoot kreeg de opdracht iets te creëren dat eruitziet als of het er altijd is geweest. En daar is hij met glans in geslaagd.

De architectuur van het pand en de inrichting gaan rimpelloos in elkaar over. Ook de terrassen en de nieuw aangelegde, strak omlijnde tuin liggen erbij alsof ze van 1930 dateren. Traditionele parketvloeren en weelderige stoffen, een oranjerie met een majestueuze luchter en decoratieve objecten van passies uit het verleden (automobiel en luchtvaart) dragen bij tot de gezellige sfeer.

Karl Ave werd aangetrokken als chef-kok. De bescheiden vakman begon onder aan de ladder als afwasser in een Chinees restaurant en bracht het tot trouwe rechterhand van Didier Garnich. Karl Ave en raadgever Didier Garnich stelden voor dEssensi een kaart samen die zich beperkt tot vijf voor- en vijf hoofdgerechten.

Wij kozen het Chef’s Menu van vijf gangen (59 euro). De hapjes waren ossenstaart met rundkroepoek en crème van aubergine en langoustine en kokkel in Japanse bouillon. Sneeuwkrab kwam met eitje, avocado, gemarineerde tomaatjes en toast. Witte en groene asperges waren vergezeld van geitenkaas, sugar snaps en krokantje van mosterd. Het succulente vlees van Kemperhaan lag in het bord met olijven, citroen, wortel en Belle de Fontenay, maar miste kruiding. Champagnemousse kwam met aardbei, ijzerkruid en sponscake.

In dEssentie houdt men zich bezig met de kern van de zaak en dat is smakelijk eten voor iedereen in een aangename omgeving voor een toegankelijke prijs. (PvD)

Kader: door Lieven Musschoot omgebouwde directiewoning

Onthaal en bediening: professioneel en vriendelijk

Keuken: eerlijke producten verwerkt in voor iedereen toegankelijke gerechten

Restaurant dEssensi, Kerkstraat 20, 2970 ’s Gravenwezel. Tel. 03/644.47.45. Zaterdagmiddag, zondag en maandag gesloten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content