Restaurant Dell’ Anno gaat voor Michelin-ster

De eigenaars van Dell’Anno, het heropende eethuis in Kortrijk dat Claudio Dell’Anno na zijn overwinning in het tv-programma ‘Mijn Restaurant’ in 2009 in de markt zette, leggen de lat hoog.

Kortrijk herleeft. De putten zijn gedicht en in het centrum verrees een winkelcentrum. Bij het nieuwe Kortrijk hoort ook Dell’Anno, het heropende eethuis dat Claudio Dell’Anno na zijn overwinning in het tv-programma ‘Mijn Restaurant’ in 2009 met ex-zakenpartner Xavier Pauwaert in de markt zette. Dell’Anno zat vol en ging een jaar later toch failliet. De curator is nog op zoek naar geld dat bij de faling verdween.

Deels heringericht
De naam is besmeurd en toch gaf de nieuwe exploitant er de voorkeur aan om het heropende en gedeeltelijk heringerichte eethuis opnieuw Dell’Anno te noemen. De man die de financiële touwtjes in handen houdt is Alain Vandesande.

De horecaondernemer uit Izegem baat met succes brasserieën en tavernes uit als Beau M (Grote Markt Kortrijk), Bina Canar (Ingelmunster) en Gekruide Verbeelding (Meulebeke). Een gastronomisch eethuis ontbrak nog in de portefeuille.

De akoestiek werd verbeterd en er kwam een tuinterras bij. Als chef-kok engageerde hij Steven Neirynck en als maître d’hôtel Thijs Coessens. Het duo werkte tien jaar lang in ’t Oud Konijntje in Waregem en is vastbesloten een Michelin-ster binnen te rijven. De keukenstijl is te omschrijven als ’traditioneel in een modieus jasje’.

Op het dak boven de eetzaal is een loungeterras met zicht over het historische Sint-Maartenskerkhof. De loungebar heeft een aparte ingang en men komt er om cocktails en wijnen per glas te drinken.

Onze keuze
Wij kwamen ’s avonds, waren onder de indruk van het nieuw-chique decor en gecharmeerd door de ontvangst en bediening van de hoffelijke zaalmeester. Wij zaten aan een ronde tafel, onder een koepelvormige lampenkap van het formaat van onze tafel. Na lang wachten kwamen twee voorgerechten, gebaseerd om mooie maar naar onze smaak te lang gegaarde luxeproducten.

Langoustines kwamen in drie bereidingen: tartaar met zalf van erwt, textuur van wortel, tuinboon en varkenswang; bisque met rozijnentoast; en gegrild met amandel en fondue van tomaat (26 euro). King krab kwam onder kruidenkorst met ravioli van spinazie en ricotta en schuim van truffel (27 euro). De ober met witte handschoenen kwam nog wat truffel boven het gerecht raspen. Een mooie geste, alleen spijtig dat de truffel parfum noch smaak.

In het glas kwam een 2008 Els Pics, Bodegas mas Alta, als superwijn voor een superprijs (30 euro). Hoofdgerechten waren: traag gegaarde kalfsfilet met weerbarstig vlees, krokante zwezerik, groentjes en Blackwell-saus met pickles (29 euro) en filet van kwartel met eendenlever, crème van knolselder, gebraiseerd witloof en schuim van aardappel en truffel (30 euro). Afsluiten deden wij met Ierse ijskoffie (8 euro). (PvD)

Kader: historisch pand met opulente, trendy inrichting
Onthaal en bediening: door attente, professionele zaalmeester
Keuken: traditionele smaken hedendaags gepresenteerd

Gastronomisch restaurant Dell’Anno, Sint-Maartenskerkhof 8, 8500 Kortrijk. Tel. 056 222522. Gesloten op dinsdag en zondagavond
Menu’s van 30 tot 100 euro. Loungebar met dakterras geopend vanaf 15 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content