Restaurant De Schalck: Waar voor je geld

Leslie Taels en Ilse De Dobbeleer © CWF & PH

Bistro-restaurant De Schalck in Willebroek serveert zowel klassieke bereidingen als gerechten met Aziatische en Afrikaanse invloeden. Met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

De Schalk bestaat drie jaar. Het restaurant neemt de benedenverdieping in van een appartementsgebouw met aanpassingen voor ouderen. De ligging, in de nabijheid van de A12, is commercieel en zo is ook de aanpak. De Schalk werd neergezet door de projectontwikkelaar als bistro voor de bewoners.

Het duo Leslie Taels en Ilse De Dobbeleer verwierf de exploitatie én een Bib Gourmand, dankzij de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Ilse gaat in de eetzaal precies te werk. Zij studeerde communicatiewetenschappen aan de VUB en marketing aan de Vlerick Business School. Leslie kan bogen op zeventien jaar keukenervaring. Zijn spijskaart vermeldt zowel klassieke bereidingen als gerechten met Aziatische en Afrikaanse invloeden.

Onze keuze

Onze voorkeur ging naar het keuzemenu met drie gangen (35 euro). Huisgemarineerde zalm Label Rouge was onderdeel van een mooi gepresenteerde fusionbereiding met sushirijst, tempura van groenten, Griekse yoghurt met mierikswortel en wasabicrackers. Aan de andere kant kwam een schuimig en pikant Thais mosselsoepje met drie te ver gegaarde mosseltjes, Thaise basilicum, kokos en curry.

Als hoofdgerecht was er pluma of veer van de lende. Het sappig, met vet dooraderd varkensvlees was vergezeld van een velletje in de mond smeltend kaakspek, crème van aubergine, cantharellen en pijnpitten. Correct gegaarde snoekbaars lag in het bord met venkel, bouillon van gebrande ui en in olijfolie gekonfijte aardappel.

De smakelijke, verzorgde en originele maaltijd werd afgesloten met gemarineerde ananas, sponsgebak van witte chocolade, kalamansi en kokoscrème en bladerdeeg met peer, Luikse siroop, zure room en karamelsaus. (PvD)

Categorie: bistro-restaurant

Keuken 7,5

Comfort 7

Bediening 7,5

Prijs/kwaliteit 7,5

De Schalk, Scheldelaan 40, 2830 Willebroek, 03 297 30 74. Van maandag tot zondag van 11 tot 21.30 uur, zaterdag van 17.30 tot 21.30 uur. Gesloten op dinsdag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content