Restaurant Cécila: Vrouwelijk talent

In Cécila, een restaurant vlakbij de Brusselse Grote Markt, kiest de jonge chef-kok voor een ‘pincetkeuken’.

In Cécila, een bescheiden uitziend restaurant vlakbij de Brusselse Grote Markt, staat niet Cécila aan het kookfornuis maar Mélanie. Cécila is de naam van de moeder van Mélanie Englebin, de jonge vrouw met een uitstekende vorming (o.m. Sea Grill, Le Chalet de la Forêt, Joël Robuchon in Londen) die er in de kookpotten roert.

Mélanie kookt voor maximum zestien gasten. Geduld is er een vereiste, want de chef-kok geeft zich voor de volle honderd procent en heeft gekozen voor een ‘pincetkeuken’.

Wij werden met vriendelijkheid in het Frans onthaald. De afzuiginstallatie in de keuken trok de warme lucht uit de eetzaal. De Frans georiënteerde wijnkaart is beknopt en selectief. Onze keuze ging naar een Menetou-Salon, Domaine de Châtenoy 2011, een mooie wijn die paste bij het delicate eten.

Onze keuze

Wij kozen het menu van drie gangen met omlijsting (49 euro). Er waren twee hapjes. Rauw gemarineerde vis kwam met plakjes gele biet en poeder van rode biet. Zoetzure venkel verscheen met cappuccino van citrus. Het voorgerecht was tonijn met algenjus en schaaldierenschuim. Op de huid gegaarde ombervis lag in karamelsaus en kreeg het gezelschap van zorgvuldig gegaarde groenten en aardappelmousseline. Afsluiten deden wij met tijm-ijs, gemarineerde mandarijn, crème van kaffirlimoen en tijmkoekje.

Mélanie Englebin gaat met vrouwelijke toewijding en precisie te werk. Alles wat wij proefden, was delicaat en persoonlijk. (PvD)

Categorie: bistronomie

Keuken 8,5

Decor 6

Comfort 6,5

Bediening 7,5

Prijs/kwaliteit 7

Restaurant Cécila, Hoedenmakersstraat 16, 1000 Brussel, 02 503 44 74. Lunch: 24 euro. Zaterdagmiddag, zondag en maandag gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content