Restaurant Bouffard (Mol): Met de tijd mee

In het gezellige restaurant Bouffard, in Mol, kun je terecht voor toegankelijke gerechten met uitheemse invloeden.

Restaurant Bouffard ligt aan de ‘boulevard’ van Mol en het is een intieme plek om gezellig te bouffen. De tweemanszaak bestaat bijna drie jaar, heeft een bescheiden façade en ook de inrichting is zonder pretenties. Han Gheys is het gezicht van de zaak. De maître d’hôtel, gekleed in wit hemd en zwart obervest, ontvangt en bedient energiek en met stijl. Stijn Mertens is de chef-kok en kookt toegankelijke gerechten met uitheemse invloeden. Beiden zijn van Mol en zijn naast vennoten ook vrienden.

Wij kwamen op een maandagavond en zagen hoe de eetzaal volliep, met lange wachttijden tot gevolg. De verlichting is een affront voor de kok, die zijn best doet om de gerechten mooi te presenteren. De spijskaart is beknopt en menu’s zijn geliefd (van 35 tot 80 euro). Han Gheys verdedigt met vuur het gevarieerde repertoire op de drankenkaart. Zijn suggestie, een Bulgaarse Telish 2007, gemaakt met hulp van de Franse oenoloog Michel Rolland uit merlot- en mavruddruiven, viel in de smaak (27 euro).

Er waren twee voorgerechten: met het mes gehakte steak tartaar, in de keuken op smaak gebracht en geserveerd met crème en pickles van bloemkool (23 euro), en krab en oester met appel, komkommer en venkel (20 euro). Hoofdgerechten waren: op het vel gebakken zeebarbeel met tomaat, saffraan en olijf (29 euro) en presa (nek van Ibéricovarken) in bruine saus met rapen, spitskool en mimolette (34 euro). Afsluiten deden wij met chocolade, praliné en vanille als gekunsteld gerecht met technische mankementen (10 euro). (PvD)

Keuken 7

Decor 6,5

Comfort 6,5

Bediening 7

Prijs/kwaliteit 7

Bouffard: Adolf Reydamslaan 24, 2400 Mol. 014 314070. Dinsdag, zaterdagmiddag en zondagmiddag gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content