Restaurant Benoit & Bernand Dewitte: Stijlvol op niveau

© Michel Vaerewijck

Vooral gegoede burgers voelen zich aangetrokken tot het gestileerde, landelijke decor, de verzorgde bereidingen en de bediening op niveau. De menu’s vormen het visitekaartje.

Vader en moeder DEWITTE verbouwden een hoeve in het idyllische Zingem-Huise tot een landelijk paradijsje, waar je bij mooi bijna het gevoel hebt dat je in de Provence zit. In de schuur kwam de gastentafel van zoon Benoit. Hij werd opgeleid in Zuid-Frankrijk in Chez Bru, Oustau de Baumanière en Auberge de Capelongue.

Als Benoit kookt, schijnt de zon in het bord. Met de komst van broer Bernard werd de gastentafel uitgebreid en werd het geheel verbouwd tot volwaardig restaurant. Bernard werd eveneens culinair opgevoed in de keuken van Bru en In de Wulf. Hij begon naast broer Benoit in de keuken. Toen er plaats vrijkwam, verhuisde hij naar de eetzaal waar hij samen met zijn vriendin instaat voor ontvangst en bediening. Vooral gegoede burgers voelen zich aangetrokken tot het gestileerde, landelijke decor, de verzorgde bereidingen en de bediening op niveau. De menu’s vormen het visitekaartje.

Restaurant Benoit & Bernand Dewitte: Beertegemstraat 52, 9750 Zingem-Huise, 09 3845652. Zaterdagmiddag, zondagavond en maandag gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content