Restaurant Bar Bik: Trendy en lekker tafelen

De Brusselse stadsbrasserie Bar Bik serveert lekker, gevarieerd eten dat voor iedereen toegankelijk is, met zuiderse invloeden en speelse toetsen en dat alles aan verteerbare prijzen.

Bar Bik bestaat sinds 2006 en is te vinden in de schaduw van de KVS. De naam komt van het werkwoord ‘bikken’, dat bij Vlaamse Brusselaars ‘eten’ betekent. De stadsbrasserie is een creatie van Maarten Bollen en David Schulpen. De twee volgden beroepsschool en gingen aan de slag in binnen- en buitenland.

Maarten staat in de eetzaal en omdat hij zo relaxed is, zijn de bezoekers dat ook. David is chef-kok in een open keuken. Wat hij aan seizoengebonden bereidingen te bieden heeft, staat in het Nederlands vermeld op een groot leien bord. Voor klanten die de Nederlandse taal niet machtig zijn, is er op aanvraag een spijskaart met vertaling in het Frans.

De opzet van Maarten en David is om lekker, gevarieerd eten te serveren dat voor iedereen toegankelijk is, met zuiderse invloeden en speelse toetsen en dat alles aan verteerbare prijzen.

De obers ontvangen je alsof ze je al jaren kennen. De inrichting is zonder pretentie, met een vloer van gepolijst beton. Banken en tafels zijn van ecologisch verantwoorde Noorse berk. De stoelen hebben nog op Wimbledon en in het BBC-gebouw gestaan. Ook de verlichting komt van een brocanteur.

Op tafel komen: flink zure makreel, ingelegd in sushiazijn en yuzu en opgediend met watermeloen en granny smith (19 euro), Ceasar salad, met in de breedte uitgestalde kip, ansjovis en Romeinse sla (13,50 euro), linguine met Bouchotmosselen, chili, look en platte peterselie (22 euro) en op de barbecue bereide hamburger van rund en varken met krokante pancetta, salsa, guacamole, cheddar en frieten (16 euro). Het geheel was op het niveau van een beter eetcafé.

Categorie: trendy stadsbrasserie

Keuken 7

Comfort 6,5

Bediening 7

Prijs/kwaliteit 7

Restaurant Bar Bik, Arduinkaai 3, 1000 Brussel, 02 219 75 00. Open van 11.30 tot 22.30 uur. Zaterdag en zondag gesloten. Dagschotel: 15/18 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content