Restaurant Ars Vinorum: Eten in de enotheek

Voor een intiem rendez-vous in de schaduw van de Brusselse Naamsepoort zit je goed in een van de eetkamers van wijnrestaurant Ars Vinorum.

Vader Marco Melloni begon met La Paniscia. Vijf jaar terug werd het aanpalende huisje geannexeerd, kwam dochter Alessandra naar voren en La Paniscia werd enotèca Ars Vinorum. Vader deed een stapje terug en houdt zich nu vooral bezig met de invoer van wijn. Zijn ontdekkingen staan klaar op de piano in de eetzaal, want bij elk hoofdgerecht krijg je een passend glaasje wijn dat in de prijs is inbegrepen.

Er is ook een uitgebreide wijnkaart. Neem je de fles mee, dan is de prijs meestal 7 euro goedkoper en soms – zoals voor een fles van anderhalve liter 1990 Barolo La Luna e i Falo – veel goedkoper (62 euro restaurantprijs, 32 euro meeneemprijs!). Ars Vinorum heeft ook een traiteurwinkeltje, met bereide gerechten en delicatessen, zoals zelf ingevoerde truffels en wijn en saffraan van Aquila.

De spijskaart is beknopt en vermeldt eenvoudige landelijke bereidingen. Wij bestelden een glaasje frisdroge Falanghina, Masserie Flocco (5 euro) en deden ons tegoed aan vegetarische antipasti misti (gegrilde aubergine, paprika uit de oven en tuinboon uit de pan – 13 euro) en lekkere salade van artisjok met walnoot, raketsla en Parmezaanse kaas (12 euro).

Hoofdgerechten waren: conchiglioni of schelpvormige pasta met smakelijke ragout van schapenvlees en artisjok, opgediend met een glas Morellino di Scansano (18,50 euro) en spaghetti met venusschelpen voorzien van een glas Falanghina (21 euro). Alle nagerechten zijn in huis gemaakt. Wij voelden ons onweerstaanbaar aangetrokken tot de chocolademousse, waarin wij naast suiker ook een snuifje zout ontdekten (6 euro). (PvD)

Keuken 7

Comfort 6,5

Bediening 7

Prijs/kwaliteit 7,5

Ars Vinorum, Pippelingstraat 6, 1000 Brussel, 02 503 39 33, zaterdagmiddag en zondag gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content