Restaurant Alexandre: Dineren in de landelijke rust van de Denderstreek

In het schilderachtige Steenhuize werd restaurant Alexandre ondergebracht in een met smaak gerenoveerde achttiende-eeuwse dokterswoning.

Steenhuize is een oud dorp in de Denderstreek. Alexandre bevindt zich in een met smaak gerenoveerde achttiende-eeuwse dokterswoning tegenover het dorpskasteel. Het restaurant werd twaalf jaar terug als taverne in de markt gezet door de ouders van de huidige uitbater en chef-kok Tim Ritserveldt. Twee jaar geleden nam de zoon de zaak over.

Met de komst van Tim werden de gerechten meer gastronomisch. Hij volgde beroepsschool in Aalst en was nog even bedrijvig in de autosport voor hij definitief voor de horeca koos. Aan het fornuis is hij autodidact. Om de ecologische voetafdruk te verzachten, kookt Tim seizoensgebonden en spreekt hij plaatselijke boeren aan.

In de eetzaal staat zijn kersverse echtgenoot Tamara De Lange. Zij komt uit de verzekeringssector, ontvangt en bedient zonder risico en presenteert een verzorgde spijs- en wijnkaart. De vertrekken zijn sfeervol gedecoreerd en aan de achterkant is er een terras dat uitgeeft op buxustuin met vijver.

Wij kozen het Menu Alexandre (45 euro). Makreel kwam met yoghurtijs, komkommer, hartig schuimpje en scheuten van kikkererwt. Het gerecht was mooi en lekker. Twee stukjes duif en een droog kroketje van de boutjes kwamen met jus van duif en port, morieljes, zomerwortel en krokant gebakken polenta: lekker maar karig en licht gekruid.

Het glas was gevuld met La Prade Mari, Chant de l’Olivier (28 euro) als gecorseerde, biologische Minervois. Als afsluiter was er cheesecake nieuwe versie met curryrijst en kokos en, als tweede nagerecht, witte chocolade met rabarber en te zoute karamel. (PvD)

Keuken 7

Comfort 7

Bediening 7

Prijs/kwaliteit 7

Alexandre, Kloosterberg 31, 9550 Steenhuize, 054 50 03 44. Drie-gangenlunch 28 euro. Dinsdag en woensdag gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content