Restaurant Aen De Kerck Van Melveren: Idyllisch dineren in Haspengouw

Aen De Kerck van Melveren is ondergebracht in een historische vierkansthoeve in Sint-Truiden. Wie er op het terras dineert, doet dat met zicht op een mooie Engelse of Franse tuin.

Restaurant Aen De Kerck Van Melveren heeft zijn onderkomen in een hoeve uit 1742. Vader Jacques Coëme kocht het vervallen domein met de vier hectaren natuur een kwarteeuw geleden. Aen de Kerck van Melveren heeft aan de voorkant een paradijselijk terras met zicht op een Engelse tuin. Aan de achterkant geeft het terras uit op een Franse tuin. Hagen omlijnen het weelderige groen van de tuin en de oude boomgaard, waar 150 hoogstamrassen groeien: van een Grijze Reinette over een Sterappel, een Beurré Hardy, een Keuleman, een Boskoop, een La Paix enzovoort.

Zoon Arnout Coëme heeft de leiding over het restaurant en is chef-kok. Hij kreeg een marketing- en IT-opleiding en werkte voor Apple in San Francisco. Dertien jaar geleden besloot hij het roer om te gooien en de keukenschort voor te binden.

Dit jaar is hij met een opfrissing van het oude pand gestart. De hal en het restaurant werden onder handen genomen. Hij liet zich door sobere, natuurlijke Scandinavische tinten en materialen. De modernisering van de keuken staat ook op het programma.

Arnout Coëme en zijn rechterhand Willem Daems (drie jaar ervaring in het Tongerse Magis) staan voor een eerlijke productkeuken met klassiek geïnspireerde seizoenbereidingen, die op een herkenbare manier op de borden komen. De specialiteit is koningskrab met gewelde botersaus. De spijskaart is beknopt, en ook de Frans georiënteerde wijnkaart biedt een beperkte keuze aan flessen onder 40 euro.

Wij bestelden het Menu onder de Kerck (48 euro) en een fles Australische Rolf Binder Hales, Shiraz 2010 (45 euro) uit de Barosso Valley. De rode wijn smeekte om zuurstof. Na de vier gevarieerde welkomsthapjes was het de beurt aan het voorgerecht: in boter gebakken schartong met grijze garnaal, mousseline van Ratte-aardappel, venkellinten en peterselieschuim. Bij het hoofdgerecht werd vlees van diamanthaas gecombineerd met lichte jus, mousseline van erwtjes en krokante zomergroenten. IJs van Franse Tagadasnoepjes met crème van citrus, rabarber en aardbei sloten de smakelijke maaltijd af. (PvD)

Lunch: 38 euro. Menu’s: 48, 60 en 69 euro

Kader: historische hoeve in het groen

Onthaal en bediening: hoffelijk

Keuken: productkeuken op maat van de seizoenen

Aen de Kerck van Melveren, St.-Godfriedstraat 15, 3800 Sint-Truiden. Tel. 011/68 39 65. Zaterdagmiddag, zondagavond, maandag en dinsdagavond gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content