Pretentieloos restaurant

© Daniel Geeraerts

In het eethuis Tout Simple wordt gekookt zonder franjes.

Het restaurant ligt aan de buitenrand van de kleine Hasseltse ring en dat is een pluspunt voor de automobilist. Het gemeentebestuur beleeft er namelijk genoegen in om de automobilist te pesten. In politieke termen heet dat ‘ontmoedigen’.

Gastvrouw is Martine Hardy en zij ontvangt in feestgewaad. “Niet direct tout simple”, dachten wij, maar wel verzorgd. Ook aan de hedendaagse inrichting is zorg besteed. Voor de open keuken staat een gastentafel, waaraan maximaal veertien genodigden kunnen plaats nemen. In de keuken staat Patrick Sonvil. De bewoners van Hasselt kennen de twee van andere horecazaken, zoals De Foyer bij Kinepolis. Na veertien jaar wilden zij het wat rustiger doen. Daarom openden Patrick Sonvil en Martine Hardy een tweemansbedrijfje op het gelijkvloers van hun woonhuis.

Patrick Sonvil is een selfmade kok. Hij heeft een diploma fotografie en werkte aan het rijksarchief. Martine Hardy is schoonheidsspecialiste van opleiding. De spijskaart is beknopt en vermeldt klassiek geïnspireerde bereidingen. De kok neemt duidelijk weinig risico’s. Wij nipten van een glaasje honger scherpende Gruner Veltliner van Markus Huber uit Oostenrijk en kozen het viergangenmenu (50 euro). Tartaar van met de hand gekapt rundfilet kwam tout simple op het bord met mosterdmayonaise. Een fors stuk kabeljauw volgde, op te hoge temperatuur gebakken, en vergezeld van visfumet, kerstomaatjes en venusschelpen.

Kotelet van Berckshirevarken, met smaak maar weerbarstig van beet, kwam met béarnaise, pont neuf aardappelen, voorjaarridderzwam en ver gegaarde tuinboontjes. Daarbij kwam een domaine Katarzyna Contemplations als verbazende Bulgaarse rode wijn met intrigerend bouquet en krachtige en volle body (32 euro). Vanille-ijs van de lokale ijsdraaier Crème de la Crème en vers fruit sloten deze pretentieloze maaltijd af.

Kader: aangenaam en verzorgd hedendaags
Onthaal en bediening: vriendelijk en persoonlijk
Keuken: eenvoudig en zonder pretenties

Praktisch
Restaurant Tout Simple, Martelarenlaan 22, 3500 Hasselt. Tel. 011/43 43 79.
Lunch : 25 euro. Menu’s 40 en 45 euro. Terras in de achtertuin
Dinsdagavond, woensdag en zaterdagmiddag gesloten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content