Peï & Meï: Voor echte eters

De Brusselse bistro Peï & Meï is een gouden adresje voor lekkerbekken met respect voor vroeger.

Goed eten in Brussel is moeilijk. Goed en goedkoop nog veel moeilijker. Gelukkig is er Peï & Meï, een gouden adresje voor lekkerbekken met respect voor vroeger. De bistro met Brussels karakter werd in februari in de markt gezet door de Brusselaar Gauthier De Baere (Alain Troubat, Le Fourneau etc.) en zijn echtgenote Melissa Triantopoulos, dochter van Evan (Grill aux Herbes). Pei & Mei ligt wat weggestopt tussen andere eethuisjes en kwam op de plaats van Bocco d’Oro, dat één pand opschoof.


Achter in de ruimte, voor de open keuken, is een hoge tafel opgesteld. Wij kregen een minitafeltje aan de bakstenen muur en werden bediend door een vriendelijk Nederlandstalig meisje. Peï & Meï heeft aantrekkelijke geprijsde formules: voor een hoofdgerecht naar keuze met voor- of nagerecht betaal je 34 euro, een voor-, hoofd en nagerecht naar keuze kost 39 euro. Het verrassingsmenu van vijf gangen komt op 50 euro. Van de bescheiden wijnkaart kwam een domaine Skouras, Saint Georges 2010, als Griekse rode met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding (23 euro).

Er waren twee voorgerechten: kroket van varkenspoot met gribichesaus en huisgemaakte pickles en kalfszwezerik ‘meunière’ met saus Fine Champagne en frisse salade. Hoofdgerechten waren: in cocotte gebraden kwartels met ‘gratin dauphinois’ en gekonfijte wortels en gestoofde rundwangen in braiseerjus, groentjes en aardappelmousseline. Omdat het feest was, kozen wij een Irish coffee als afsluiter. Gauthier De Baere kookt met respect voor de juiste kooktijden en wars van chichi! (PVD)

Categorie: bistro

Keuken 8

Decor 7,5

Comfort 6,5

Bediening 7

Prijs/kwaliteit 8

Peï & Meï, Rollebeekstraat 15, 1000 Brussel, 02 880 53 39. Zondagavond gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content