Parfums de Cuisine: eerlijke keuken

Eric Lekeu is een rot in het vak. De kok komt van de Naamse Ecole Hôtellerie de la Citadelle en kookte in Waalse sterrenrestaurants als Clos Saint-Michel in Saint-Hubert en in Grand Corroy. In Parfums de Cuisine presenteert hij eerlijke, traditionele gerechten voor verteerbare prijzen. Het Menu Parfums et Saveurs is het visitekaartje. Het intieme eethuisje met bescheiden inrichting ligt in het historische hart van de stad.

Het restaurant opende vier jaar geleden en bouwde in korte tijd een stevige reputatie op. Aan de basis van dit algemeen vertrouwen ligt het verleden van chef-kok Eric Lekeu. De man maakte carrière in grote huizen, doch gooit het deze keer over een andere boeg. Hij nam een klein eethuis over, verfriste de inrichting en ging aan de slag met een minimum aan personeel.

De spijskaart vermeldt een tiental gerechten en wordt gesteund door een Frans georiënteerde wijnkaart met zorgvuldig gekozen flesjes voor redelijke prijzen.

Restaurant Parfums de Cuisine: Rue du Bailly 10, 5000 Namen. 081 22 70 10. www.parfumsdecuisine.be. Zondag en maandag gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content