Ontspannen gastronomie in Kortrijk

Een voormalig Knack Weekend ‘Hobbykok van het Jaar’ opende met succes Table d’Amis.

Voor de meeste winnaars van de Knack Weekend-wedstrijd Hobbykok van het Jaar betekende de bekroning een basis van nieuwe uitdagingen. De jongeman die het meest opviel door zijn gedrevenheid was Matthieu Beudart. Hij volgde een vierjarige opleiding koken en schuimde, samen met zijn vrouw Sofie Delbeke, Europa af op zoek naar culinaire verrassingen. Samen besloten zij hun hart te volgen.

De twee namen restaurant Boerenhof over en gaven buiten- en binnenkant een flinke beurt. Matthieu staat nu trots in een keukenlab, voorzien van hoogtechnologisch apparatuur (Röner, Green Egg, Paco Yet enz), en laat de mooiste producten aanrukken (Duke of Berkshire varken uit Koolskamp, lamsvlees van slager Vandewalle uit Kluisbergen enz). De eetzaal is smaakvol gedecoreerd met behang van de Belgische kunstenaar Benoit van Innis en werk van Roger Raveel, Mark Maet en Jim Dine.

Sofie Delbeke ontvangt met charme en staat als een rots tussen de tafels. Zij is maatschappelijke assistent en seksuologe van opleiding en werkte als directrice van een home. Sofie is geëngageerd en volgt een sommelierscursus. Ze is present waar ze moet zijn en heeft altijd het juiste antwoord klaar.

Wij kozen het Menu Table d’Amis (60 euro). Na verzorgde verrassingshapjes kwamen kokkels, scheermessen en mossels in consommé. Langoustines combineerde de kok met gelakt buikspek, fondante aardappel en komkommer. Gepocheerde rog kwam met muskaatpompoen, beurre noisette en eekhoorntjesbrood. Het succulente vlees van wilde eend kreeg saus met acacia-azijn, knolselder en appel mee.

Afsluiten deden wij met banaan, karamelkoek, crème van hazelnoten, roomijs en pindanoten en een bereiding van rode vruchten met sorbet van rauwe karnemelk met citroenpeper, kaffirlimoen en mayo van witte chocolade.

Table d’Amis heeft alles in huis: een gezellige en verzorgde inrichting, een gastvrouw die uit het goede hout is gesneden, een kok met ambitie en kennis, die beheerst en puur kookt en evenwichtige, hedendaagse gastronomie te voorschijn tovert en een publiek dat de kennis en de middelen heeft om dit culinair raffinement te waarderen. Alleen goed opgeleid personeel om het geheel te ondersteunen is moeilijk te vinden en daar had Matthieu geen rekening mee gehouden.

Catagorie: ontspannen gastronomie

Keuken: 8

Decor: 8

Comfort: 7,5

Service: 8

Prijs/kwaliteit geproefde menu: 8

Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content