Oh-restaurant: Miskende kookkunst

Oh-restaurant in Sint-Idesbald opende bijna negen jaar terug als trendy restaurant en loungeclub

Oh-restaurant krijgt niet genoeg waardering. Niet van de vaste klanten, die zijn tevreden. Maar van de gidsen en de media. Dat komt omdat Oh in een hoek van West-Vlaanderen ligt en omdat chef Ivan Puystiens stilletjes is begonnen en zonder ruchtbaarheid langzaam is geëvolueerd.

Oh-restaurant opende bijna negen jaar terug als trendy restaurant en loungeclub. De opvallende inrichting en de actuele formule werden ontworpen door Dick Grootaert en waren voor die tijd gewaagd. Loop je door, over de gepolijste betonnen vloer, langs modieuze canapés en fauteuils, dan kom je in een overdekte patio met tafels rond een binnenvijver met waterval.

Boven het water kwam recentelijk een podium met eretafel. Ivan Puystiens, baas en chef-kok, staat in zwart kokskostuum in de open keuken. Vriendin Joëlle Raes ontvangt met élégance. La belle Joëlle is overdag docente Frans aan de KHBO in Brugge. De spijskaart die zij presenteert is beknopt en veel bereidingen komen terug in de populaire Tasting-menu’s (van 50 tot 68 euro).

Onze keuze
Wij schreven ons in op de Tasting Deluxe (50 euro plus 30 euro voor de wijnen). Wij bewonderden het mooie bestek, ontworpen door Guy Degrenne, en er kwam een lawine aan gevarieerde hapjes. Nieuwpoortse garnalen werden levend gepresenteerd om even later kort gebakken, als delicaat vingerhapje, aan tafel te verschijnen.

Het gepekelde en gerijpte vlees van West-Vlaams rood rund kwam in zijn sublieme eenvoud met crème van Keiemtalerkaas en mosterdzaad. Dagverse, gebakken sint-jakobsschelpdieren werden gecombineerd met gebakken lever, knolselderie, crème van waterkers en hazelnootvinaigrette. Het rode vlees van in de Green Egg aangekleurde en in de oven gebakken hazenrug lag in het bord met wintergroen, flan van pompoen, stoemp van corne de gatte-aardappel en karnemelk, en saus met Vadouvankruiden en tamarinde.

De bereiding zat vol zuivere smaken en was een schot in de roos! De haas werd waardig begeleid door een stevige Zuidwest-Franse rode wijn, Le Duras, Gaillac 2010, Robert & Bernard Plageoles. Afsluiten deden wij met misérable van fruitige São Thoméchocolade van Valrhona, met granaatappel, bosbessen en rinse gel van framboos. (PvD)

Praktisch

Oh-restaurant, Koninklijke Baan 289, 8670 Sint-Idesbald, 058 52 05 72.

Maandag en dinsdag gesloten. Lunch & Dinner 25 euro. Lunch & Dinner Deluxe 35 euro. Menu’s: 50 tot 80 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content