Ô De Vie: Rijzende ster

© Michel Vaerewijck

Olivier Massart liep in Spa beroepsschool en ging aan de slag in onbetekenende eethuizen. Hij werkte onder meer in de officiersmess van de NAVO en was zes maanden chef in de Proosdij in Diest. Vijf jaar terug nam hij een pizzeria over die hij in twee fases liet verbouwen tot modern eethuis.

Ô De Vie bevindt zich in Juprelle, op een steenworp van de taalgrens en op een boogscheut van Luik. Pas na aanbellen gaat de deur van het slot. Er is geen spijskaart, maar er is wel keuze uit diverse menu’s (vijf gangen 55 euro, zes gangen 65 euro).

Olivier bruist van de ideeën en voor Waalse gastronomen die vernieuwing in het bord nastreven is de kok een rijzende ster. De bediening staat onder leiding van echtgenote Fabienne. Zij komt uit een horecafamilie en staat met beide voeten op de grond.

Restaurant Ô De Vie: Steenweg naar Tongeren 98, 4451 Juprelle. 04 246 41 42. Zaterdagmiddag, zondag en maandag gesloten. Op voorhand aan te vragen: menu ‘Découverte du futur’ met meer dan tien gangen, 115 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content