Nieuwkomer Zutt in Sint-Truiden: een warme bistro gevuld met cocktailbarmuziek

© CWF&PH

Bij het nieuwe Zutt op de Grote Markt geniet je van een geïnternationaliseerde bistrokeuken in een rustige, aangename setting. (***)

Aan de Grote Markt van Sint-Truiden vind je nieuwkomer Zutt, een warme bistro gevuld met cocktailbarmuziek. Aan de stoof staat Willem Daems, voorheen souschef in restaurant Aan de Kerck. Hij werd gevormd in betere restaurants, zoals Magis en Clos St. Denis. In de eetzaal heeft partner Evelien Onkelinx het voor het zeggen. De twee namen het zieltogende restaurant Casbar over.

De naam Zutt suggereert een losse ambiance, waarin shoppers, vriendengroepjes en romantische zielen elkaar vinden. De bar ligt aan de straatkant en de keuken bevindt zich achter glas in het achterhuis. Daar is ook een chef’s table voor vier personen die de koks van dichtbij wensen te volgen.

De naam Zutt suggereert een losse ambiance, waarin shoppers, vriendengroepjes en romantische zielen elkaar vinden.

De chef werkt met verse producten en spant zich in om iets smakelijks naar voren te brengen. Er is een tweegangenlunch met koffie voor 32 euro. Wil je daar een nagerecht bij, dan betaal je 5 euro extra. Het lunchmenu wordt aangevuld met enkele klassieke bereidingen.

’s Avonds wordt er als trekpleister een vier- of vijfgangenmenu geafficheerd. Er is dan ook wat fingerfood beschikbaar en er zijn enkele klassiekers (zoals gegrilde Noorse king crab met sancerreboter en lintpasta voor 40 euro). Op onze tafel kwam lekker, in huis afgebakken brood en we bestelden een glas Wilderen Tripel Kanunnik (4,50 euro). Er kwamen enkele gepaneerde mosseltjes met tartaarsaus als welkomsthapje, gevolgd door handgesneden tartaar met avocado en champignons. Lekker, maar we misten zout en dat staat in Zutt niet op tafel.

Het eerste gerecht was tartaar van makreel, fris aangemaakt met yuzu, olijfolie en koriander, opgediend met gepekelde komkommer en overgoten met dashibouillon. Een stukje skrei volgde, vers en goed gegaard en vergezeld van grijze garnaal, bimi, bloemkoolcouscous en waterkerssaus. Picanha, rundstaartstuk, was het hoofdgerecht. Het diep doorsmakende vlees was gebakken, in lapjes gesneden en werd aan tafel overgoten met in huis gemaakte bruine saus. Daarbij kwam een verzorgde garnituur van gefrituurde courgette, puree van butternut, auberginekaviaar en gepofte aardappel.

Als vleeswijn dronken wij een bescheiden geprijsde Balbo reserva Malbec 2014 uit Mendoza (28 euro). Wij eindigden met een smakelijke nostalgische riz condé met mangosorbet en yoghurtcrumble. Zutt is een welkome nieuwkomer!

ZUTT

Type keuken: smakelijke, geïnternationaliseerde bistrokeuken.

Sfeer & geluid: rustig en aangenaam.

Rekening: lunchmenu 32 euro, viergangendiner 50 euro, vijf gangen 59 euro.


Grote markt 53, 3800 Sint-Truiden – 011 91 71 31 – bistrozutt.be

Zondag, maandag en zaterdagmiddag gesloten.

Sterretjes: *matig, **correct, ***positieve belevenis, ****aanrader, de omweg waard.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content