Naamse Biétrumés in La Maison des Desserts

De bekende patisser La Maison des Desserts is gehuisvest in een zeventiende-eeuws burgerpaleisje in de autovrije wijk Saint-Loup in Namen. In deze grote banketbakkerij met degustatiesalon, tearoom en overdekt terras, wacht een ruime keuze aan gebak en pralines. Tompoezen en suiker- en flantaart zijn succesnummers die het water in de mond doen lopen. Er is ook Polkagebak van bladerdeeg met soezendeeg, banketbakkerscrème, slagroom en mokka en een klassieke Forêt Noiretaart van luchtige chocolademousse, slagroom en frambozen.

Om mee naar huis te nemen wachten er ballotins met pralines, dozen met makarons of zachte Biétrumésnoepjes Deze Naamse specialiteit is gemaakt van fondantchocolade, boter en nootjes (mensen met vullingen in de mond kunnen er beter afblijven) en genoemd naar een befaamde Naamse farceur, Biétrumé Picar.

In het chique, klassiek ingerichte degustatiesalon kun je ook terecht voor ontbijt of lunch met hartige bereidingen, zoals toast cannibale met ganzenlever en naar wens opgediend met een glaasje champagne. De vormchocolade en de Biétrumés worden ook verkocht in de Chocolaterie de Hucorne Fronville in de rue de Fer 5, die toebehoort aan dezelfde familie.

La Maison des Desserts: rue Haute Marcelle 17, 5000 Namen. 081 22 74 51. www.maison-des-desserts.be. Maandag gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content