Modieuze kustbrasserie

We bezochten het nieuwe eetpaleis van driesterrenchef Sergio Herman.

Celebritykok Sergio Herman van driesterrenrestaurant Oud Sluis opende begin dit jaar brasserie Pure C en dat ging gepaard met veel media-aandacht. Hierdoor moet je drie maanden op voorhand reserveren voor een tafel in het weekend.

Onze verwachtingen waren hooggespannen toen wij Cadzand-Bad binnenkwamen en de oprijlaan van het Strandhotel opreden. Het luxehotel uit de jaren zeventig heeft een anonieme ingang en lobby, waar een receptionist ons halt toeroept. Hij wil weten waar wij naartoe gaan en of wij wel hebben gereserveerd. Als wij boven uit de lift komen ontvouwt zich een ruime, trendy eetzaal in klinisch wit.

Op het voor de buitenwereld afgesloten terras is een zitkuil en vanuit de loungezetels heeft men zicht op de duinen en de zee. Hapjes in tapasstijl, sexy cocktails: dit is hip Ibiza aan het strand van Cadzand. Wij kregen twee plaatsen in een door Sergio ontworpen zitkei waar wij ons vergaapten aan het chique volk dat passeerde.

Sergio Herman koos voor een fris concept en dat betekent lichte en originele gerechten met supergroenten in de hoofdrol. Om het tafelplezier compleet te maken zijn heel wat bereidingen bedoeld om te delen. Sergio zelf komt niet op het podium maar hij bracht enkele topkrachten uit Oud Sluis over. Spilfiguren zijn Jacco La Gasse, die op een losse manier het gebeuren in de eetzaal leidt, en kok Syrco Bakker.

De spijskaart is beknopt. Wij kozen, zoals de meeste gasten in onze omgeving, het ‘Pure C … beleven, delen en proeven menu’ (55 euro), dat bestaat uit drie starters, vis, vlees en de mooiste seizoengroenten. Daarbij dronken wij wijnen van redelijke kwaliteit, voor gemiddeld 6 euro per glas.

De eerste bereiding was een vegetarische maagopener van biogroenten, crème van zoete ui en ansjovis en Ceasar salad-dressing. Een krans van zeevruchten uit Zeeland verscheen op spiegel van gelei van mosselvocht en garnaal. De derde starter was open ravioli met jonge geitenkaas, artisjok, raketsla en salieschuim. Dan was er gadogado van groenten en tofoe met ketjap manis en structuren van pinda. Makreel met zachte sambal werd als streetfood gepresenteerd in een papieren wegwerpbakje. Zacht gekonfijte kalfswang kwam met zomergroenten, crème van spitskool en blanke kalfsjus.

Deze smakelijk, verrassende en lichte maaltijd vol friszure smaken werd afgesloten met een zomers nagerecht op basis van kersen, yoghurt en olijfolie.

Categorie: Modieuze kustbrasserie
Keuken: 8
Decor: 8
Comfort: 8
Bediening: 7,5
Prijs/kwaliteit geproefde menu: 8,5

Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content