Modern restaurant met nostalgische allure

© Daniel Geeraerts

In het intiem restauranthotel Noah, ondergebracht in een gerestaureerd art-decogebouw in Kasterlee, worden eersteklasproducten op de juiste manier bereid. Zolang de voorraad strekt.

Voormalig veearts Geert Van Loock transformeerde recentelijk het oudste hotel van de Antwerpse Kempen tot een modern, gerieflijk en intiem restauranthotel. Noah werd in 1932 gebouwd in art-decostijl en heeft nostalgische allure. De eetzaal is bemeubeld met Charles Eames-stoelen, die daar goed passen.

Wij bestelden, maar even later kwam de dame die ons bediende vertellen dat het meeste was uitgeput. Het was restaurantweek en iedereen bestelde het goedkope menu. Daar kwam nog bij dat de volgende dag sluitingsdag was en dat men bezig was de kaart te veranderen. Allemaal geen probleem, dan maar iets anders besteld.

Bereidingen met drie weken gerijpt kalfsvlees hebben een ereplaats op de kaart. De wijnkaart is Italiaans georiƫnteerd en door de aanwezigheid van een wijndispencer met bewaarsysteem zijn heel wat wijnen ook per glas beschikbaar. Wij dronken een heerlijk glaasje pinot grigio van meester Alois Lageder, Alte Adige 2009 (6,90 euro).

Als wachthapje was er een subliem kroketje van kalf en een heerlijke tartaar van kalf met komkommer, parmezaan en ricotta. Met de hand gepelde grijze garnalen van topkwaliteit lagen op geplette Opperdoezer-aardappelen met mousseline met ponzu (18,50 euro) en dun gesneden kalfslende kwam met basilicum (22,50 euro).

De op de kaart vermelde gemarineerde geelvintonijn was zoek. In de plaats kwam we een mooi stuk kabeljauw met smakelijke saus van kokos, kurkuma en kerrie (22,50 euro) en een prachtig stuk ribeye werd opgediend met zwammetjes, braadjus, pomme pont neuf en gratin van schorseneren.

Wij kozen de rode huiswijn, een Nero d’Avola, Terre di Ginestra uit SiciliĆ« (22 euro) en waren in onze nopjes. We kregen stilton met toast en warme vijgen (11,5 euro) in plaats van de bestelde mousse van hazelnoten. De vergissing was geen straf. Robbrecht Wolters is de chef. Hij kookt juist en maakt gebruik van eersteklas producten. Zolang de voorraad strekt. (PvD)

Kader: gerestaureerd art-decogebouw
Onthaal en bediening: met fouten maar wel sympathiek
Keuken: kwalitatief hoogstaande producten op juiste manier bereid

Noah, Lichtgaartsebaan 51, 2640 Kasterlee. Tel. 014/21 10 46.
Woensdag en donderdagmiddag gesloten.Restaurant, wijnbar, hotel met acht kamers en twee suites.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content